Η Ιωάννα Ζαχαράκη νέα πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Aλλαγή σκυτάλης είχαμε κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από δέκα χρόνια ο Γιώργος Κοντορίνης παρέδωσε την προεδρία στην Ιωάννα Ζαχαράκη, (δημοτική σύμβουλος στην πόλη Ζόλινγκεν της Γερμανίας με καταγωγή από τη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας) μετά την εκλογή των μελών της επιτροπής με ηλεκτρονική ψηφοφορία το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δικτύου από τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Αλβανία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Κύπρο ενώ προτάθηκε η συνέχιση και δυνάμωση του δικτύου και η μετατροπή του από ευρωπαϊκό δίκτυο σε παγκόσμιο.

Χαιρετίζοντας τη συνεδρίαση, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου επισήμανε ότι το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο, εκτίμησε ότι το Δίκτυο θα ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο στα νέα δεδομένα και εξέφρασε την υποστήριξη του υπουργείου στους εκπροσώπους της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Έλληνες της Αυτοδιοίκησης σε Ευρωπαϊκές πόλεις.

Την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να γίνει έδρα του Δικτύου το Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης επανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Δίκτυο, Σπύρος Πέγκας.

ΠΗΓΗcandiadoc.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ