Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Σε ήρεμο κλίμα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμπάκας

Σε ήρεμο κλίμα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμπάκας

-

Στις 9.00 ξεκίνησε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας με 25 θέματα στην ατζέντα της, και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμπάκας κ. Ζώης Χαλατσάκης απάντησε στην επιστολή του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντώνη Τούλα για το θέμα της Αδόμητης Ζώνης, που δεν ήρθε ακόμη προς συζήτηση. Είπε ότι δεν το έβαλε ακόμη σε συνεδρίαση, διότι, όπως έχει γραφτεί, πρόκειται να προχωρήσει η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

 

Θέματα συμβούλων

Τα θέματα που έθεσαν οι Σύμβουλοι προ ημερησίας διατάξεως ήταν τα εξής:

Ο κ. Τούλας ρώτησε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας κ. Λίλα Μπαντέκα αν υπάρχει άδεια για τη περίφραξη που έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, για την προσεχή δημοπράτηση της διαμόρφωσης του χώρου στην Κωνστάντιο Σχολή και για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων.

Η κ. Μπαντέκα απάντησε ότι για το 2ο Δημοτικό Σχολείο η απόφαση ήταν του Διευθυντή του, για την Κωνστάντιο είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο διότι το θέμα προωθείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και για τη διανομή τροφίμων ότι θα συνεχιστεί σύντομα.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης αναφέρθηκε στο θέμα των ΑμΕΑ που απασχολούνται στη ΔΕΥΑΚ, μετά από ενημέρωση που ζήτησε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Σακελλαρίου, και είπε ότι σύντομα θα μπορούν να πληρωθούν, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα λόγω διαφορετικής ερμηνείας του θέματος από τον αρμόδιο Επίτροπο.

Απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης «Όραμα και Δράση για το Δήμο Καλαμπάκας» κ. Βάιο Ζιάκα, είπε ότι δεν είναι εύκολη η δημιουργία χώρου για δημοτικές τουαλέτες, ενώ για τα βοθρολύματα που βγαίνουν στους δρόμους όταν βρέχει δεν απάντησε κάτι.

Ενημέρωσε επίσης το σώμα ότι ο Δήμος μας εντάχθηκε σε Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για την ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ιωαννίνων και την αναβάθμιση παιδότοπων του Δήμου Καλαμπάκας.

Απαντώντας στην κ. Πέρυ Χαρτοπούλου για συμπολίτη μας πολεμιστή της Κύπρου που δικαιούται άδεια εκμετάλλευσης περιπτέρου, είπε ότι πρέπει να το δουλέψει ο ίδιος και όχι να το ενοικιάσει.

 

Δεν συζητήθηκε το θέμα της Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Βλαχάβας

Ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχάβας, κ. Γιώργος Τσεκούρας, ζήτησε με αίτησή του να συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της κατασκευής Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων στο χωριό.

Ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτρης Μπουκουβάλας είπε ότι με το θέμα αυτό δεν είναι σύμφωνος και τέθηκε θέμα συζήτησης ή όχι του θέματος από τον κ. Χαλατσάκη. Τελικά, η πλειοψηφία του Δ.Σ. Καλαμπάκας τάχθηκε κατά της συζήτησης του θέματος.

 

Εκτός ημερήσιας διάταξης

Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα θέματα:
1) Κανονισμός λειτουργίας εμποροπανήγυρης
2) Αποδοχή πίστωσης 55.050 ευρώ για επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων.

 

 

Τα θέματα

-Εκλογή υδρονομέων. Ο Δήμαρχος είπε ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για οκτάμηνα. Είπε ότι βρέθηκαν 4 άτομα και ότι πρέπει να ληφθεί για την πρόσληψή τους απόφαση, η οποία ήταν ομόφωνη.

– Διάθεση θέσεων μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στο «Μεταλυκειακό έτος –τάξη Μαθητείας» για το σχ. Έτος 2018-2019 και λήψη απόφασης του Δ.Σ. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Παπαγεωργίου είπε ότι ο Δήμος μας θα συμμετέχει για τρίτη χρονιά και στο επόμενο πρόγραμμα, από το οποίο θα επωφεληθούν 28 απόφοιτοι Λυκείου διαφόρων ειδικοτήτων.

– Αντιμισθία δημοτικών συμβούλων. Με νόμο του 2017 και Υπουργική απόφαση του 2018 ένδεκα δημοτικοί σύμβουλοι που διαμένουν 10 χλμ. και άνω από την Καλαμπάκα δικαιούνται αντιμισθία 38 ευρώ περίπου καθαρά. Οι σύμβουλοι που δικαιούνται αντιμισθία: Ζαμπούρας, Ζιάκας, Λύπας, Μέμτσας, Τσιάρα, Αναγνωστόπουλος, Γιαννούλας, Καλτσούδας, Παπανικολάου και Κόττης. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα.

– Εξέταση ενστάσεων επί της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου ως προς την αλλαγή χρήσης γης το Ο.Τ. 96 (Ξενία) του οικισμού Καλαμπάκας του Δήμου Καλαμπάκας. Η Τεχνική Υπηρεσία πρότεινε την απόρριψη των δύο ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά της προτεινόμενης αλλαγής χρήσης του εν λόγω Οικοδομικού Τετραγώνου. Ο Δήμαρχος είπε ότι αν δεν είχε γίνει η ένσταση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων από τον κ. Παπαϊωάννου, τον οποίον κάποιος τον έβαλε, το θέμα της αξιοποίησής του για τη στέγαση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου θα είχε προχωρήσει. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν οι κ.κ. Χαρτοπούλου, Τούλας, Σακελλαρίου και Ζιάκας.

– Αίτηση Μπουκουβάλα Δημήτριου (εκμίσθωση με δημοπρασία δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Βλαχάβας). Εγκρίθηκε ομόφωνα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Λατσάρα Ιωάννη (εκμίσθωση με δημοπρασία δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Βλαχάβας). Εγκρίθηκε ομόφωνα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Εκμίσθωση με δημοπρασία αγρού στην Τ.Κ. Ασπροκκλησιάς του Δήμου Καλαμπάκας. Εγκρίθηκε ομόφωνα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αρμοδιότητες του ν. 3852/3010 άρθρο 94 (εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση ανελκυστήρων) μεταβιβάστηκαν στον Δήμο Καλαμπάκας.

– Αίτηση ΟΤΕ (χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης). Αναβλήθηκε.

– Αίτηση RURAL CONNECT Ευρυζωνικά δίκτυα (χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης). Αναβλήθηκε.

– Αίτηση RURAL CONNECT Ευρυζωνικά δίκτυα (εκμίσθωση με δημοπρασία δημοτικής έκτασης στον Οικισμό Θεοτόκο της Τ.Κ. Αχλαδέας του Δήμου Καλαμπάκας). Εγκρίθηκε , μειοψήφησε ο κ. Ζιάκας.

– ΦΟΠ (Οικισμού Μύκανης Τ.Κ. Οξύνειας). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Αποδοχή κατανομή πίστωσης 79.290,00 € για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Αποδοχή χρηματοδότησης 400.000,00 € από πιστώσεις με Κ.Α. 2014ΕΠ01700022 της ΣΑΕΠ 017 για το έργο «Κατασκευή Ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας» – τροποποίηση τεχνικού προγράμματος. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Τροποποίηση προϋπολογισμού. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν οι κ.κ. Χαρτοπούλου, Ζιάκας Σακελλαρίου.

– Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών του Δήμου. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν οι κ.κ. Χαρτοπούλου, Ζιάκας Σακελλαρίου.

– Αποδοχή πίστωσης 107.081,61 € για εξόφληση υποχρεώσεων των Δήμων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Συμμετοχή του Δήμου μας στη διοργάνωση του 2ου METEORA WRESTLING ACADEMY. Εγκρίθηκε ομόφωνα για 1000 ευρώ.

– Συμμετοχή του Δήμου μας στο Διεθνή ποδηλατικό γύρο με την επωνυμία ΕΠΑΘΛΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Κ. ΜΑΚΡΗΣ ΙΑΤΡΟΣ. Εγκρίθηκε ομόφωνα για 350 ευρώ.

– Αίτημα προς το Δασαρχείο για την προμήθεια ξυλείας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Έγκριση μελέτης του έργου «Κατασκευή ΤΑΡΤΑΝ στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας». Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Έργων Κων. Ράντος είπε ότι ήταν όνειρο ζωής για τη νεολαία και για την πόλη μας. Σημείωσε ότι θα κατασκευαστούν έξι διάδρομοι, κάτι που σημαίνει ότι το στάδιο μπορεί να φιλοξενήσει πανελλήνιους αγώνες. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Ένταξη του Δήμου μας στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 679/2016 (GDPR) για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...