Η συγγραφέας Χρυσάνθη Τσιαμπαλή στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Διάβας

-

Τη χαρά και την τιμή να δουν από κοντά μία συγγραφέα, να τη γνωρίσουν και να συζητήσουν μαζί της για τον όμορφο κόσμο της λογοτεχνίας, τον μαγικό κόσμο του βιβλίου και το δύσκολο αλλά συνάμα μαγευτικό μονοπάτι της συγγραφής, είχαν σήμερα το πρωί οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου αλλά και οι μεγαλύτεροι του Δημοτικού Σχολείου Διάβας.

Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών κ. Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, η οποία ανήκει στο δυναμικό του εκδοτικού οίκου «Ψυχογιός», βρέθηκε σήμερα στη Διάβα στο πλαίσιο της «Δράσης Φιλαναγνωσίας» που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του χωριού.

Για δύο περίπου ώρες η συγγραφέας μίλησε με τα παιδιά για την αξία του βιβλίου, τη σημασία της ανάγνωσης για τον άνθρωπο αλλά και για τον ρόλο της λογοτεχνίας στην κοινωνία μας γενικότερα.

Μάλιστα, παρουσίασε στους μικρούς μαθητές και δύο από τα τελευταία της βιβλία, «Το αγόρι που κέρδισε τον χρόνο» και το « Η μαγισσούλα που έτρωγε αριθμούς».

Τα παιδιά όχι μόνο ενθουσιάστηκαν, αλλά ανέπτυξαν μαζί της κι έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις πολύ εύστοχες ερωτήσεις τους, που έδωσαν ανατροφοδότηση αλλά και έμπνευση στη συγγραφέα, για να μοιραστεί μαζί τους τις πολύτιμες εμπειρίες της, αλλά και να τους προσφέρει γνώσεις, οι οποίες σίγουρα θα τους κάνουν σοφότερους στο μέλλον.

Στο τέλος της ενδιαφέρουσας παρουσίασης η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία όλων των παιδιών και άφησε το δικό της μήνυμα στην αφίσα που είχαν κατασκευάσει την πρώτη μέρα της δράσης φιλαναγνωσίας. Ως ενθύμιο της μοναδικής αυτής ημέρας τής δόθηκαν όμορφα αναμνηστικά, που κατασκεύασαν οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Λίλα Μπαντέκα-Νάνη, η οποία δήλωσε χαρούμενη και συγκινημένη γι’ αυτή την ποιοτική εκδήλωση με επίκεντρο το βιβλίο και τη λογοτεχνία. Ευχαρίστησε τη συγγραφέα για την παρουσία της σ’ ένα μικρό Σχολείο της περιοχής μας και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους πνευματικές κινήσεις, που βοηθούν στην εξέλιξη των παιδιών .

Η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου κ. Στέλλα Ψαρρή δήλωσε συγκινημένη και χαρούμενη για την υλοποίηση αυτής της δράσης στο Σχολείο και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Εμείς από την πλευρά μας συγχαίρουμε αυτή την πρωτοβουλία κι ευχόμαστε να βρει μιμητές. Σε μια εποχή που η συνεχώς εξελισσόμενη Τεχνολογία τείνει να παρασύρει αξίες χρόνων στο διάβα της, όπως το βιβλίο, οφείλουμε να αντισταθούμε και να το περιφρουρήσουμε, διότι απλά του χρωστάμε πολλά!

Συγχαρητήρια σε όλους!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ