Εκπαιδευτική ρομποτική σε απομακρυσμένα χωριά της Καλαμπάκας από τη Βιβλιοθήκη

Το εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικής SpikePrime ταξίδεψε με επιτυχία στη Ξάνθη, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά να συνδεθούν απομακρυσμένα με τη Βιβλιοθήκη και να παρακολουθήσουν μαθήματα ρομποτικής.

Σειρά έχει το LegoEducationWeDo2.0 και το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας, ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Μετεώρων.

Το WeDo είναι σχεδιασμένο για τις τάξεις του Δημοτικού, βελτιώνοντας τις ικανότητες των παιδιών στα πεδία των φυσικών επιστημών και της μηχανικής.Τα παιδιά μέσα από τη διερευνητική μάθηση, αναπτύσσουν δικές τους ιδέες και θεωρίες και ζωντανεύουν την επιστήμη μέσα από τον προγραμματισμό.

Καθώς η Βιβλιοθήκη διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να υποστηρίξει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, δυο από τα πακέτα WeDo 2.0 που έχει στην κατοχή της θα διατεθούν στους μαθητές του σχολείου με σκοπό την εξοικείωση τους με τη ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες.

Ευχαριστούμε το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας και το διδακτικό προσωπικό που αποδέχτηκε με χαρά την πρότασή μας.

Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς εκπαιδευτικών προ-γραμμάτων σε απομακρυσμένες περιοχές και πηγή έμπνευσης και για επόμενα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ