ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- ανθό αλατιού
- κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1-2 πιπερίτσες τσίλι
- 1 χούφτα φιστίκια ψιλοκομμένα
- χυμό λάιμ ή λεμονιού
- λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το πανάρισμα
- λίγο γάλα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι κορνφλάουρ
- αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πιάτο ρίξτε λίγο γάλα και σε ένα άλλο ανακατέψτε το αλεύρι και το κορνφλάουρ μαζί με μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
Γεμίστε ένα τηγάνι κατά το 1/3 με σπορέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Βουτήξτε τα καλαμαράκια πρώτα στο γάλα και μετά στο αλεύρι. Τηγανίστε τα καλαμαράκια σε δόσεις για 1-2 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. Στραγγίξτε για 1 λεπτό σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε τα με ανθό αλατιού.
Αν είστε φαν των καυτερών γεύσεων, ανακατέψτε τα σε μια πιατέλα με λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, πιπερίτσες τσίλι, φιστίκια και χυμό λάιμ ή λεμονιού. Τελειώστε με λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό που τους ταιριάζει πολύ και θα έχετε ένα πιάτο που θυμίζει έθνικ κουζίνα.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
