Αλμυροί λουκουμάδες με φέτα και θυμαρίσιο μέλι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΛΙΚΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

-2 αυγά
-2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
-350 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
-500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-μισή κουτ. γλυκού ζάχαρη
-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-θυμαρίσιο μέλι για το σερβίρισμα
-μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
-αλάτι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε σε ένα βαθύ μπολ τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, το αλεύρι, τη μαγιά, το βούτυρο, τη φέτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα πολύ καλά δημιουργώντας έναν χυλό.

Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνετε με τα χέρια τον χυλό και πιέζοντάς τον ελαφρά, ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη παίρνετε κουταλιές του γλυκού και τις τηγανίζετε από όλες τις πλευρές.

Τους βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.Τους σερβίρετε ζεστούς περιχύνοντας από πάνω με λίγο θυμαρίσιο μέλι.

Tips. Δοκιμάστε να σερβίρετε τους λουκουμάδες με γλυκό του κουταλιού ντοματάκι ή μια μαρμελάδα φράουλα ή κρεμμύδι. Τους ταιριάζουν πολύ!

Styling: Κ . Λυκουρέση – Φωτογραφιες: StudioM

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ