Κις λορέν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΛΙΚΑ
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Για τη ζύμη
αλεύρι: 190 γρ. για όλες τις χρήσεις
βούτυρο: 100 γρ., κομμένο σε κυβάκια
αυγό: 1
νερό: 1-2 κουταλιές της σούπας

Για τη γέμιση
μπέικον: 120 γρ., κομμένο σε κυβάκια
κρέμα γάλακτος: 350 ml
τριμμένα τυριά: 250 γρ., γραβιέρα, ρεγκάτο, έμενταλ
αυγά: 3
αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επίπεδη επιφάνεια βάζετε το αλεύρι και κάνετε ένα λοφάκι. Σκάβετε λίγο το λοφάκι και ρίχνετε εκεί το αυγό, το νερό και το βούτυρο και ζυμώνετε μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Φτιάχνετε μία μπάλα με τη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Βάζετε το φύλλο στη φόρμα της τάρτας και κόβετε τα περισσεύματά της.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζετε χωρίς λιπαρή ύλη 2΄ τα κυβάκια του μπέικον μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι. Τα σκορπίζετε στη βάση της τάρτας μαζί με τα τυριά.

Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας το μπέικον και τα τυριά που απλώσατε στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο στους 200º C 45΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη.

ΠΗΓΗ: icookgreek.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ