Πέντε από τις πιο παράξενες δεισιδαιμονίες σε όλο τον κόσμο

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Αποφεύγετε να περπατάτε κάτω από σκάλες, τρέχετε προς την αντίθετη κατεύθυνση όταν βλέπετε μια μαύρη γάτα να κατευθύνεται προς το μέρος σας ή προετοιμάζεστε για επτά χρόνια κακοτυχίας μετά το σπάσιμο ενός καθρέφτη; Κάποιες από τις πιο κοινές και σύγχρονες δεισιδαιμονίες που είναι σχεδόν αποδεκτές από όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, αν και οι δεισιδαιμονικές πεποιθήσεις φαίνονται ξεπερασμένες λόγω της εποχής, σε ορισμένες περιοχές του κόσμου εξακολουθούν να εφαρμόζονται. Υπάρχουν μάλιστα και κάποιες αρκετά παράξενες δεισιδαιμονίες σε διάφορες χώρες, οι οποίες, μάλιστα, ορίζουν ακόμη και τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους.

  • Οι γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε κατσικίσιο κρέας στη Ρουάντα

Στη Ρουάντα, οι γυναίκες διδάσκονται από μικρή ηλικία να αποφεύγουν να τρώνε το κρέας των κατσικιών. Γιατί; Λοιπόν, σύμφωνα με την λαϊκή πεποίθηση, το κατσικίσιο κρέας θα τους κάνει να βγάλουν γένια. Αυτή η θεωρία, μάλιστα, ακολουθείται αυστηρά στη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι μόνο άνδρες και αγόρια επιτρέπεται να τρώνε κατσικίσιο κρέας στη Ρουάντα.

  • Μην σφυρίζετε σε κλειστούς χώρους στη Λιθουανία

Στη Λιθουανία, το σφύριγμα σε εσωτερικούς χώρους είναι απαγορευτικό. Πιστεύεται ότι στην περίπτωση που κάποιος το κάνει, θα καλέσει μικρούς δαίμονες που στη συνέχεια θα τον τρομοκρατήσουν.

  • Οι δολοφονικοί ανεμιστήρες της Νότιας Κορέας

Στη Νότια Κορέα, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να μην κοιμούνται με ανεμιστήρα σε κλειστό χώρο. Πιστεύεται ότι με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν ενδεχομένως να πεθάνουν. Στην πραγματικότητα, αυτή η αβάσιμη δεισιδαιμονία είναι προφανώς τόσο διαδεδομένη που πολλοί ανεμιστήρες στη χώρα πωλούνται με χρονόμετρα.

  • Δεν επιτρέπεται να φιλάτε ένα μωρό στα χείλη στη Νιγηρία

Στη Νιγηρία θεωρείται κακή τύχη να φιλήσεις ένα μωρό στα χείλη. Αυτή η δεισιδαιμονία δηλώνει ότι αν το κάνετε, το βρέφος θα γίνει ενήλικας που βγάζει σάλια.

  • Τα λοξά παράθυρα στις ΗΠΑ και η σχέση τους με τις μάγισσες

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά στο Βερμόντ, πολλές αγροικίες του 19ου αιώνα χτίστηκαν με λοξά παράθυρα, τα οποία ήταν γνωστά ως παράθυρα μαγισσών. Χτίστηκαν λοξά λόγω της πεποίθησης ότι οι μάγισσες δεν μπορούσαν να πετάξουν τις σκούπες τους σε ένα κεκλιμένο άνοιγμα.

ΠΗΓΗnewsbeast.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ