Αποζημίωση 450.000 δολαρίων σε άνδρα που απολύθηκε, διότι δεν ήθελε να του κάνουν πάρτι γενεθλίων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Αποζημίωση ύψους 450.000 δολαρίων εκδίκασε δικαστήριο στις ΗΠΑ σε υπάλληλο, ο οποίος απολύθηκε από την εργασία του αφότου υπέστη κρίση πανικού. Αφορμή για την κρίση στάθηκε ένα πάρτι που διοργάνωσαν οι συνάδελφοί του για τα γενέθλιά του.

Ο Kevin Berling εργαζόταν στο ιατρικό εργαστήριο Gravity Diagnostics για περίπου 10 μήνες. Ενημερώθηκε για τα σχέδια για το πάρτι και ζήτησε να μην διοργανωθεί καθώς πάσχει από διαταραχές άγχους και δεν θα μπορούσε να το αντέξει.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε και όπως μετέφερε ο δικηγόρος του μηνυτή, Tony Bucher, ο μάνατζέρ του το δέχθηκε, αλλά οι συνάδελφοί του διοργάνωσαν τελικά το πάρτι.

Ο Berling έπαθε κρίση πανικού μόλις έμαθε τα όσα είχαν προετοιμάσει για την ώρα του μεσημεριανού και επέλεξε να περάσει το διάλειμμά του στο αμάξι του.

Την επόμενη ημέρα, εκλήθη από δύο προϊσταμένους του για να μιλήσουν για τα διατρέξαντα και είχε άλλη μία κρίση πανικού.

Τρεις μέρες αργότερα τού ανακοινώθηκε η απόλυσή του μέσω email στο οποίο αναφερόταν πως η συμπεριφορά του αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των συναδέλφων του.

Η εταιρεία επεσήμανε στο δικαστήριο πως ο εργαζόμενος ήταν «επιθετικός» κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους υπευθύνους του και τους τρόμαξε.

Λίγο αργότερα, μήνυσε την εταιρεία για πολιτική διακρίσεων.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Berling είχε βιώσει, πράγματι, εχθρική συμπεριφορά λόγω του προβλήματός του και εκδίκασε αποζημίωση 150.000 δολαρίων για τους μισθούς που έχασε και 300.000 για ψυχική οδύνη.

Ο δικηγόρος της εταιρείας, John Maley, επεσήμανε πως θα κάνει έφεση στην απόφαση, ενώ ισχυρίστηκε πως ο πρώην εργαζόμενος δεν είχε ενημερώσει για το πρόβλημα υγείας του και επέμεινε πως επέδειξε εχθρική συμπεριφορά.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους ανωτέρους του, έσφιξε τις μπουνιές του, το πρόσωπό του έγινε κατακόκκινο και τους είπε να σωπάσουν.

«Τρόμαξαν για τη φυσική τους ακεραιότητα εκείνη τη στιγμή» είπε η Julie Brazil, η ιδρύτρια του Gravity Diagnostics.

Ο δικηγόρος του Berling, όμως, είπε πως η αντίδρασή του αυτή ήταν αποτέλεσμα κρίσης πανικού που έπαθε όταν ένας από τους συνομιλητές του κριτίκαρε την αντίδρασή του για το πάρτι. Όσον αφορά στις κινήσεις του, όπως είπε ο δικηγόρος, ήταν τεχνικές για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση.

Μετά από αυτό το περιστατικό τού ζητήθηκε να μείνει σπίτι και παρά το απολογητικό μήνυμα που έστειλε, τελικώς απολύθηκε.

Lifo.gr με πληροφορίες από New York Times

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ