Τρέχοντας ανάποδα προς το μέλλον: O δρομέας που έκανε ρεκόρ Γκίνες ταχύτητας… με την όπισθεν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο Άαρον Γιόντερ δεν είναι ένας απλός δρομέας. Ξεχωρίζει από όλους τους άλλους στον στίβο γιατί τρέχει… με την όπισθεν και είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες στο ανάποδο τρέξιμο, με επίδοση 5:54:25.

Ο Γιόντερ είναι δάσκαλος και προπονητής στίβου στο κολέγιο Μπέθανι στο Λίντσμποργκ, στο Ντένβερ, όμως αφιερώνει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του στο ανάποδο τρέξιμο.

«Ένα πράγμα που λατρεύω στο τρέξιμο προς τα πίσω είναι, από την προοπτική που έχω τώρα, ότι αντί να βλέπω πόσο μακριά πρέπει να πάω, βλέπω πόσο μακριά έχω φτάσει» αναφέρει ο αθλητής προσθέτοντας ότι αυτή η οπτική έχει στην κυριολεξία αλλάξει τη ζωή του.

Είτε βρίσκεται στον στίβο είτε προπονείται στον δρόμο, ο Άαρον εξηγεί ότι η περιορισμένη όραση και ο κίνδυνος πτώσης κατά τη διάρκεια του τρεξίματος είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό του αθλήματος, όμως η πίστη του παρακινεί τον 32χρονο δρομέα να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.

Ο Γιόντερ ακολουθεί την μέθοδο «Πίσω προς το μέλλον» (Backwards to the future), του Αμερικανού προπονητή γυμναστικής Τζόελ Μάταλον, ο οποίος εφαρμόζει εναλλακτικές πρακτικές άσκησης, όπως το ανάποδο τρέξιμο, για τα οφέλη που θεωρείται ότι προσφέρουν στην υγεία.

Έρευνες αναφέρουν ότι το ανάποδο τρέξιμο βοηθά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης καθώς οι μύες και οι τένοντες των ποδιών λειτουργούν καλύτερα σε κάθε βήμα.

Παράλληλα, όποιοι τρέχουν με την όπισθεν, καίνε 30% περισσότερη ενέργεια προκειμένου να πάνε με τον ίδιο ρυθμό όπως στο τρέξιμο προς τα εμπρός.

Μια άλλη συμβολή του ανάποδου τρεξίματος που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη εντοπίζεται στην αποκατάσταση προβλημάτων στις αρθρώσεις, όπως υποστηρίζουν κάποιοι ειδικοί.

Ο Άαρον έχει διακριθεί σε πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης του τρεξίματος στα 1.500 μέτρα σε πέντε λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, στον τερματισμό σε αγώνα δρόμου σε πέντε λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, ενώ το 2015 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, τερματίζοντας σε αγώνα του ενός μιλίου (1.609 μέτρα) σε πέντε λεπτά και 54,25 δευτερόλεπτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ