Μαϊμούδες λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου άντρα στην Ινδία

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο Νταραμπάλ Σινγκ, ηλικίας 72 ετών, δέχτηκε την επίθεση των ζώων την Πέμπτη ενώ μάζευε ξύλα σε μια επαρχία του Ούταρ Πραντές.

Η αστυνομία είπε ότι οι μαϊμούδες έριξαν στον άνδρα τουλάχιστον είκοσι τούβλα, τα οποία είχαν συλλέξει από ένα κοντινό ερειπωμένο κτίριο, ανέφεραν οι Times of India.

Ο ηλικιωμένος άνδρας πέθανε στο νοσοκομείο καθώς τα τραύματά του στο κεφάλι και στο στήθος ήταν πολύ σοβαρά.

Οι χωρικοί έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για επιθετικές μαϊμούδες στην περιοχή, αλλά τα ζώα είναι προστατευόμενο είδος.

Η οικογένεια του άντρα λέγεται ότι υπέβαλε επίσημη καταγγελία σχετικά με το περιστατικό στην αστυνομία. Ο αδελφός του θύματος ανέφερε πως «οι πίθηκοι είναι αδίστακτοι, είναι οι πραγματικοί ένοχοι και πρέπει να πληρώσουν για αυτό».

Η δήλωσή του έχει προκαλέσει απορίες και σκωπτικά σχόλια από τις αρχές ενώ ένας αξιωματικός δήλωσε πως δεν μπορεί να γίνει δίωξη κατά των ζώων.

Οι επιθέσεις από μαϊμούδες έχουν αυξηθεί στην Ινδία, με εμπειρογνώμονες της άγριας ζωής να λένε πως οι μακάκοι είναι συνήθως οι δράστες. Δεν είναι σαφές ωστόσο ποιο είδος διέπραξε αυτή την επίθεση.

Τον Μάρτιο, αναφέρθηκε ότι ένας πίθηκος είχε εισέλθει σε ένα σπίτι σε ένα χωρίο και απήγαγε ένα μωρό. Το μωρό αργότερα βρέθηκε νεκρό σε πηγάδι.

Το 2007, ο αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας, SS Bajwa, πέθανε αφού δέχτηκε επίθεση από μια ορδή άγριων πιθήκων με αποτέλεσμα να πέσει από ένα μπαλκόνι.

Συχνές είναι και οι επιθέσεις σε περαστικούς που κρατάνε τρόφιμα καθώς οι μαϊμούδες κάνουν επιδρομές αρπαγής.

Ωστόσο ακτιβιστές επισημαίνουν πως η εισβολή του ανθρώπου στο φυσικό τους περιβάλλον έχει προκαλέσει τα προβλήματα στην συνύπαρξη.

ΠΗΓΗlifo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ