Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Ν. Τσιλιμίγκας από τα Τρίκαλα: «Σε αυτή την κοινωνική πρόσκληση δεν υπάρχουν...

Ν. Τσιλιμίγκας από τα Τρίκαλα: «Σε αυτή την κοινωνική πρόσκληση δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές, διακρίσεις και οριοθετήσεις»

-

Ανοιχτό κάλεσμα απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Νίκος Τσιλιμίγκας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου από την ιδιαίτερη πατρίδα του.  Εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε πολλές φορές στο χωριό του, την Αγριελιά Τρικάλων, στις αναμνήσεις του και στους πολλούς καλούς του φίλους στο νομό.

«Σε αυτή την κοινωνική πρόσκληση δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές, διακρίσεις και οριοθετήσεις» είπε ξεκινώντας την ομιλία του. «Πρόκειται για την πιο ανοιχτή και καθολική πρόσκληση προς το σύνολο των πολιτών που συμμερίζονται τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας».

Ήταν σχετικά ήπιος απέναντι στην Περιφερειακή αρχή Αγοραστού, αναφέροντας αρχικά ότι δυο τετραετίες είναι αρκετός χρόνος για να ολοκληρώσει κανείς το έργο για το οποίο ψηφίστηκε και ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρειάζεται ανανέωση.

Μίλησε για «δαπανηρή προβολή της περιφερειακής αρχής» και συνέχισε: «Μα χιλιάδες έργα και ακόμη να ολοκληρωθεί το εσωτερικό οδικό δίκτυο ανά νομό, ακόμη να αρθούν βασικές ενδοπεριφερειακές ανισότητες, ακόμη να συνταχθεί έστω ένα στοιχειώδες σχέδιο για την διαπεριφερειακή επικοινωνία! Ακόμη να υλοποιηθεί το Φράγμα Ληθαίου, έργο στάσιμο, παρότι έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αλλά και μια σειρά από έργα των οποίων ο κατάλογος είναι μακρύς, εξαιτίας έλλειψης ενδιαφέροντoς! Και ως πότε εν πάση περιπτώσει μπορεί η δυτική Θεσσαλία, ο νομός Τρικάλων να ανέχεται αυτή την υποβάθμιση, αυτό το «σνομπισμό» της έδρας;».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «δεν μπορούμε να δεχόμαστε την προτελευταία θέση που καταλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, και με την κατάταξή μας ως η πέμπτη (5η) φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδας, με βάση στοιχεία της EUROSTAT! Οι πολίτες δεν πείθονται επίσης με τις αυτάρεσκες δηλώσεις της περιφερειακής αρχής για τις δήθεν χιλιάδες θέσεις εργασίας που δημιούργησε, όταν είναι γνωστό ότι, ο αριθμός των ανέργων στη Θεσσαλία τον Ιανουάριο του 2011-όταν η σημερινή περιφερειακή ηγεσία ανέλαβε τα ηνία- ήταν 44.549, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 ο αριθμός τους αυξήθηκε στους 65.925! Πρόκειται για μια αύξηση ανεργίας της τάξης του 47,98%, χωρίς να υπολογίζεται η μετανάστευση!».

Εστίασε στη συνέχεια στην αναγκαιότητα υποβοήθησης του κόσμου τις παραγωγής με νέες δομές, και υποστήριξε ότι: «Εκτός από τα έργα υποδομής, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας, ένας φορέας “Προώθησης και Εμπορίας των αγροτικών μας προϊόντων”, καθώς και μια Συμβουλευτική δομή επιχειρηματικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την μεταποίηση, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα «εργαλεία», αφού η αναζήτηση αγορών πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο μέλημα, καθώς και η στόχευση για δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας».

«Διαβλέποντας, ότι το υφιστάμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία – όπως μας διδάσκει το παράδειγμα άλλων Περιφερειών- για να ιδρύσει περιφερειακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, στο πρότυπο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων Sparkassen, το οποίο έχει επιτυχημένα υποστηρίξει την περιφερειακή ανάπτυξη της Γερμανίας εδώ και 200 χρόνια», πρόσθεσε ο γιατρός.

Αμέσως μετά επικεντρώθηκε στην αναφορά των αναγκαίων έργων υποδομής ανά τομέα, καθώς και στην αναγκαιότητα της τουριστικής ανάπτυξης και της Ανάδειξης και αξιοποίησης των ορεινών όγκων. Τόνισε την ανάγκη για σύνδεση των ορεινών όγκων της Πίνδου και του Ολύμπου, με τα κέντρα και το βασικό οδικό δίκτυο της περιφέρειας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο Ν. Τσιλιμίγκας στα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στην Πύλη – Περτούλι, στον Κόζιακα και στην Περιοχή Ασπροποτάμου.

Σχετικά με τα οδικά έργα και το σιδηροδρομικό δίκτυο, υποστήριξε την ανάγκη ολοκλήρωσης της Ε65, και μίλησε για έργα ώστε να αρθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, αλλά και να συνδεθεί ο νομός με την Ήπειρο, την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία!

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο γιατρός στον τομέα της Υγείας. Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στην προοπτική ενός «Τουρισμού Υγείας», και στο σωστό χειρισμό «μακριά από τους σημερινούς ερασιτεχνισμούς της περιφερειακής αρχής του θέματος του Ογκολογικού Κέντρου Θεσσαλίας, που απομακρύνουν αντί να φέρουν κοντά την υλοποίησή του».

Κλείνοντας, ο Νίκος Τσιλιμίγκας κάλεσε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεών τους, μαζί να συνεργαστούν για τη θετική προοπτική της Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της ομιλίας παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» στν ΠΕ Τρικάλων:

ΓΚΑΝΤΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΑΚΑΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΑΓΚΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΕΜΤΣΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΤΙΑ

ΠΑΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΦΥΡΛΙΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΡΑΓΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΣΙΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΧΑΪΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ