Με κύριο θέμα την ενεργοποίηση ενός σχεδιασμού που παρέμενε για χρόνια σε εκκρεμότητα και αφορά στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου στην περιοχή επέκτασης του σχεδίου πόλεως Καλαμπάκας κυκλοφορεί η εφημερίδα «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ».
Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η διεκδίκηση χρηματοδότησης 6 εκατ. ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η πρόταση του Δήμου Μετεώρων προβλέπει ασφαλτοστρώσεις περίπου 17,5 χιλιομέτρων δημοτικών οδών, νέα πεζοδρόμια και προσβάσεις ΑμεΑ, έργα απορροής ομβρίων και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, με στόχο την ολοκλήρωση μιας σημαντικής πολεοδομικής εκκρεμότητας για την Καλαμπάκα.
Στο άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρεται στο κύριο άρθρο του, ο εκδότης Νικόλαος Βασ. Μπακόλας.
Στις μόνιμες στήλες της εφημερίδας, ο Γιώργος Μπακόλας σχολιάζει την επικαιρότητα μέσα από το «Πολιτικό Καφενείο», ενώ ο Γιάννης Ψαρρής καταγράφει πρόσωπα και γεγονότα στον «Τύπο & Υπογραμμό» και ο Κωνσταντίνος Παπακώστας συνεχίζει τα «Σταχυολογήματα – Ψήγματα & Μελισσοκομία Ζωής» με επιλεγμένα αποφθέγματα και σκέψεις.
Στη σελίδα των απόψεων φιλοξενούνται άρθρα του Νίκου κατοίκου και του Ιωάννη Αλμπάνη.
Στο δισέλιδο «Υγεία & Ομορφιά» θα βρείτε χρήσιμα και επίκαιρα θέματα για τη διατροφή, την υγεία και την καθημερινότητα: Το πρώτο κουδούνι ήχησε, τι πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή των παιδιών; (της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Βασιλικής Κέφου), Οι πτώσεις μετά τα 65 δεν είναι απλά θέμα ατυχίας (του Φυσικοθεραπευτή Ιωάννη Α. Νάτση), Τρεις κινήσεις για τους ανθρώπους της μέσης ηλικίας που μπορεί να καθυστερήσουν την άνοια – Γιατί θυμόμαστε περισσότερα τα άσχημα παρά τα καλά;
Όπως κάθε εβδομάδα, η εφημερίδα περιλαμβάνει όλη την τοπική επικαιρότητα, αναλύσεις, ρεπορτάζ, κοινωνικά νέα και ειδήσεις από τον χώρο του αθλητισμού.















































