Προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

LARISA-PANEPISTIMIAKO-NOSOKOMEIO

 

 

Νέο βιοϊατρικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και για την ωτορινολαρυγγολογική κλινική (ΩΡΛ), αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για υπογραφή σύμβασης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Λοιπού ΒΙΤ Εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», προϋπολογισμού 601.400,00 €, (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα, εξοπλίζουμε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Η ευθύνη του νοσοκομείου είναι πλέον να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού αλλά και την προμήθεια του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού».

Ειδικότερα υπογράφηκαν από τον περιφερειάρχη μετά από επαναληπτική διαγωνιστική διαδικασία, τρείς νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Λοιπού ΒΙΤ Εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας» που είναι το Τμήμα Προμηθειών του Π. Γ. Ν. Λάρισας, με Κύριο του έργου το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα ποσά των τριών νέων προς υπογραφή Συμβάσεων είναι αντίστοιχα 436.342,50 €, 29.987,40 € και 56.587,09 € που αφορούν την προμήθεια του εξοπλισμού :

ΣΥΜΒΑΣΗ 1 : Προμήθεια Αναπνευστήρων & Μόνιτορ Ζωτικών Λειτουργιών
ΣΥΜΒΑΣΗ 2 : Κλίνες ΜΕΘ
ΣΥΜΒΑΣΗ 3 : Ενδοσκοπικός πύργος & σετ ενδοσκοπικής χειρουργικής

Για τον υπόλοιπό εξοπλισμό που αφορά την προμήθεια ενός απλού εξεταστικού μικροσκοπίου για χρήση σε εξωτερικά ιατρεία, η διαγωνιστική διαδικασία απέβη άγονη και έτσι αναμένεται να επαναληφθεί σύντομα ο διαγωνισμός. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ακολουθεί πλέον η σύναψη των 3 συμβάσεων για την εκτέλεσή τους.
Το έργο αφορά στην προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας (ΒΙΤ) για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και για την ωτορινολαρυγγολογική κλινική (ΩΡΛ). Το φυσικό αντικείμενο της πράξης συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση στους χώρους του νοσοκομείου του παρακάτω εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας (ΒΙΤ):

• Δέκα αναπνευστήρες κατάλληλους για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι αναπνευστήρες διαθέτουν ποικιλία τρόπων αερισμού για ενήλικες, παιδιά και, κατ’ επιλογήν, νεογνά. Διαθέτουν οθόνη για απεικόνιση των παραμέτρων λειτουργίας και των συναγερμών, ενσωματωμένο νεφελοποιητή, ο οποίος σε συγχρονισμό με την αναπνευστική λειτουργία μπορεί να παρέχει φαρμακευτικές ουσίες και εσωτερική μπαταρία για αυτόνομη λειτουργία.

• Δέκα μόνιτορ και κεντρικός σταθμός παρακολούθησης. Ο κεντρικός σταθμός αποτελείται από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα παραθυρικού περιβάλλοντος, δύο έγχρωμες οθόνες, ένα θερμικό καταγραφικό για εκτύπωση στοιχείων του ασθενούς και έναν εκτυπωτή δικτύου. Ο κεντρικός σταθμός μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα ή ασύρματα με μέχρι και 16 παρακλίνια μόνιτορ. Τα τελευταία έχουν μεγάλη οθόνη και επικοινωνούν με τον κεντρικό σταθμό μέσω δικτύου Ethernet αλλά και μεταξύ τους. Παράγουν ποικιλία οπτικοακουστικών συναγερμών και μπορούν να καταγράφουν, μεταξύ των άλλων, αιματηρές και αναίμακτες πιέσεις, ηλεκτροκαρδιογράφημα για μεγάλη χρονική διάρκεια, κορεσμό οξυγόνου και θερμοκρασία του ασθενούς.

• Δέκα κλίνες κατάλληλες για μονάδα εντατικής θεραπείας, οι κινήσεις των οποίων μπορούν να ενεργοποιηθούν ηλεκτρικά μέσω χειριστηρίων και ποδοδιακοπτών. Η κάθε κλίνη διαθέτει μπαταρία για αυτόνομη λειτουργία σε περιπτώσεις μεταφοράς και όλες τις απαραίτητες θέσεις για την ανάρτηση παρελκόμενων.

• Εξεταστικό μικροσκόπιο με σύστημα παρατήρησης για εξέταση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία της ΩΡΛ κλινικής.

• Τροχήλατο ενδοσκοπικό πύργο, για την διενέργεια επεμβάσεων στη μύτη και στις παραρρίνιες κοιλότητες. Το σύστημα περιλαμβάνει αγωγό ψυχρού φωτισμού, άκαμπτα ενδοσκόπια ρινός ψυχρού φωτισμού, ψηφιακή ενδοσκοπική κάμερα υψηλής ανάλυσης, ιατρικό monitor υψηλής ανάλυσης και πηγή ψυχρού φωτισμού, κατάλληλη για χρήση σε ενδοσκοπικές εφαρμογές.

• Σετ εργαλείων ενδοσκοπικής χειρουργικής, που περιλαμβάνει λαβίδες, κόπτουσες λαβίδες, ανιχνευτές στομίων, ενδοσκοπικά ψαλίδια και διάφορα είδη αναρροφήσεων, που θα χρησιμεύσουν στη διενέργεια πολλών τύπων επεμβάσεων ωτορινολαρυγγολογικής φύσης με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.

 

 

{loadposition mypos1}

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ