Το Λευκοχώρι Φθιώτιδας η πιο κρύα περιοχή της Ευρώπης την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

Έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες, επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα και η Τουρκία πλήττονται από δριμύ ψύχος, ενώ τις προηγούμενες ημέρες η κακοκαιρία «Ελπίς» άφησε μεγάλη ύψη χιονιού στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα πέριξ του Αιγαίου.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μετά το πέρας των χιονοπτώσεων, είναι το δριμύ ψύχος, κυρίως νωρίς το πρωί και λόγω του ανέφελου ουρανού, όπου σε συνδυασμό με το φρέσκο χιόνι δημιούργησαν συνθήκες έντονης θερμοκρασιακής αναστροφής σε κλειστές πεδιάδες και οροπέδια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρωινό της 26ης Ιανουαρίου του 2022 πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας να καταγράψουν θερμοκρασίες και κάτω των -15° C.

Ειδικότερα, ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του Ε.Α.Α/meteo.gr στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας, στα 133 μ. υψόμετρο κατέγραψε νωρίς το πρωί ελάχιστη θερμοκρασία -18.1° C, μια τιμή χαμηλότερη και από καταγραφές σε περιοχές αρκετά χιλιόμετρα βορειότερα του Αρκτικού κύκλου.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη, το Λευκοχώρι Φθιώτιδας, μια πεδινή περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος, κατέγραψε την Τετάρτη ελάχιστη θερμοκρασία κατά 8.6° C χαμηλότερη απ’ ό,τι το Hornsund στο Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας, με την απόσταση που χωρίζει τις δύο περιοχές να είναι περίπου 4.300 χλμ.!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ