Πλήρη άδεια στο εμβόλιο της Pfizer χορηγούν οι ΗΠΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πλήρη άδεια στο εμβόλιο της Pfizer για την COVID-19 σχεδιάζoυν να παράσχουν οι αρμόδιες αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Η επεξεργασία των στοιχείων επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως χθες Παρασκευή απέμενε όμως σημαντική ακόμη γραφειοκρατική εργασία και διαπραγματεύσεις με την εταιρία, αναφέρουν οι NYT.

Η επικείμενη έγκριση αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο ώστε να αρθούν μία σειρά από προαπαιτούμενα που έθεταν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι ανέμεναν την τελική έγκριση του FDA προτού εφαρμόσουν την υποχρεωτικότητα.

Ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ ελπίζουν επίσης ότι το πλήρως εγκεκριμένο πλέον εμβόλιο θα προσελκύσει την προσοχή πολλών Αμερικανών που μέχρι στιγμής ήταν διστακτικοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Αμέσως μόλις αποκτήσει την πλήρη άδεια, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη, ενισχυτική δόση, κάτι που ήδη έχει προαναγγείλει ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Η Pfizer αναμένεται να ολοκληρώσει την υποβολή των σχετικών στοιχείων που θα υποστηρίζουν τη θέση της ότι η τρίτη δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική, την επόμενη εβδομάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ