Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα εμβόλια Covid-19 και τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού»

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με το αν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ή τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» σε διάφορες περιπτώσεις.

Το θέμα τέθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο εξέδωσε το με αριθμό 2361 ψήφισμα του 2021 με τίτλο «Εμβόλια Covid-19: ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα» κατά τη συζήτηση της συνέλευσης στις 27 Ιανουαρίου 2021 (5η συνεδρίαση) με εισηγήτρια την κα Jennifer De Temmerman.

Πέραν των άλλων οδηγιών που δίνει σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:

Όσον αφορά στην εξασφάλιση υψηλής πρόσληψης εμβολίου:

(7.3.1) Να διασφαλίζουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.
(7.3.2) Να διασφαλίζουν ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή που δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Επίσης για το περιβόητο «Πιστοποιητικό Εμβολιασμού» ζητά:

(7.5.2) Να χρησιμοποιούν πιστοποιητικά εμβολιασμού μόνο για τον καθορισμένο σκοπό παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, των πιθανών παρενεργειών και των ανεπιθύμητων ενεργειών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ