Ένοχη για το σκάνδαλο Ταπί η Λαγκάρντ

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ένοχη για αμέλεια έκρινε τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, το δικαστήριο! Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επέδειξε αμέλεια γιατί δεν προσπάθησε να ανατρέψει την απόφαση για την υπόθεση του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, όταν είχε δώσει, ως υπουργός Οικονομικών αποζημίωση 400 εκατ. ευρώ! Από την πλευρά της υπεράσπισης, οι δικηγόροι της πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας ανέφεραν πως η πελάτισσα τους θα ασκήσει έφεση.

Η απόφαση ξάφνιασε πολλούς, καθώς από την Πέμπτη κιόλας, ο εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι το δικαστήριο δεν άκουσε πειστικά επιχειρήματα που να στηρίζουν τις «πολύ αδύναμες» κατηγορίες κατά της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το ειδικό δικαστήριο που πήρε την απόφαση, εξετάζει μόνο υποθέσεις πρώην ή εν ενεργεία υπουργών και αποτελείται από 15 δικαστές, με 12 νομοθέτες και από τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου.

Οι κατηγορίες είναι για αμέλεια που οδήγησε σε κατάχρηση δημόσιου χρήματος όταν ενέκρινε, ως υπουργός Οικονομικών, έναν σπάνιο εξωδικαστικό διακανονισμό με τον μεγιστάνα Μπερνάρ Ταπί έπειτα από μια πολύχρονη διαμάχη.

Η Γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ), παρ’ ολίγο να βρεθεί αντιμέτωπη ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ