Κόρη ασθενούς «γκρέμισε» νοσοκομείο και πέταξε γλάστρα στο κεφάλι μαίας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ένα ακόμα βίαιο περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο, αυτή τη φορά στο «Αλεξάνδρα», σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι πρόκειται για επίθεση συνοδού ασθενούς (η οποία δήλωσε δημοσιογράφος) στο προσωπικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ασθενής της γυναικολογικής κλινικής, μεταφέρθηκε στην ανάνηψη, για πιο αυξημένη παρακολούθησή της.

«Η κόρη της επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τη γυναικολογική κλινική που νοσηλευόταν η μητέρα της, πριν μεταφερθεί στην ανάνηψη, και τα έκανε γυαλιά καρφιά» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος, απειλούσε το προσωπικό, επικαλούμενη φίλους της πολιτικούς που γνωρίζει, όπως έλεγε, ονομαστικά. Κτύπησε με γλάστρα στο κεφάλι μία συνάδελφο μαία. Έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά της. Πέταγε αντικείμενα στο προσωπικό», συμπλήρωνει.

Το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία και η γυναίκα προσήχθη, όμως οι αστυνομικοί είπαν ότι αν δεν υποβληθεί μήνυση τότε θα έκαναν εξακρίβωση στοιχείων και θα την άφηναν ελεύθερη.

«Το νοσοκομείο δεν έκανε μήνυση, δεν υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο. Οι συνάδελφοι που υπέστησαν την επίθεση πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος και υπέβαλαν μήνυση. Γι’ άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ελλιπής φύλαξη στα νοσοκομεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας να προσλάβουν φύλακες και έλλειψης θεσμικού πλαισίου για προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ).

Τα άτομα αυτά εκμεταλλεύονται την άρνηση των διοικήσεων να υποβάλλουν μηνύσεις, ρίχνοντας το μπαλάκι στους εμπλεκόμενους συναδέλφους που φοβούνται τη στοχοποίηση. Θα ήταν αποτρεπτικό σε τέτοια γεγονότα οι συχνές περιπολίες αστυνομικών έξω από τα νοσοκομεία» κατέληξε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ