«Σαφάρι» ελέγχων από το Σάββατο για την τήρηση των μέτρων – Επί ποδός 8.000 αστυνομικοί

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων από το Σάββατο όταν και θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και αφορούν τους ανεμβολίαστους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, συνολικά 8.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στους ελέγχους, αλλά και 400 άτομα από κλιμάκια της Αρχής Διαφάνειας.
Οι έλεγχοι θα είναι στοχευμένοι και θα γίνονται από ομάδες 10-15 ατόμων.

Ποια καταστήματα μπαίνουν στο επίκεντρο των ελέγχων
Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στους ελέγχους σε καταστήματα που έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά στο παρελθόν και στους οποίους έχει επιβληθεί πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων.

Οι χώροι διασκέδασης, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα υπόκεινται σε σαρωτικούς ελέγχους, όπως, όμως, και τα καταστήματα της εστίασης, το λιανεμπόριο, τα εμπορικά κέντρα αλλά και τα σούπερ μάρκετ.
Σε δεύτερο στάδιο, θα επικεντρωθούν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και κομμωτήρια.
Στους καθημερινούς ελέγχους αναμένεται να συμμετέχουν οι 6.000 από τους 8.000 αστυνομικούς, ενώ υπάρχει και ειδική πρόβλεψη για την επαρχία.

Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση, έχει αποφασιστεί να στέλνονται αστυνομικοί σε περιοχές της επαρχίας ώστε να εκλείψουν περιστατικά μη επιβολής προστίμων λόγω εντοπιότητας. Στόχος, δηλαδή, είναι να μην κάνουν τα στραβά μάτια οι ελεγκτές γιατί γνωρίζουν προσωπικώς τους καταστηματάρχες.
Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο για την μη τήρηση των μέτρων ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση… υποτροπής είναι ακόμα μεγαλύτερο. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για «λουκέτο» 15 ημερών.

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο
Να σημειωθεί πως από το Σάββατο η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων πολιτών θα μοιάζει, πολύ, με lockdown καθώς για σχεδόν κάθε τους δραστηριότητα θα χρειάζονται rapid test.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για:
Τράπεζες
Δημόσιες υπηρεσίες
Εμπορικά καταστήματα
Κομμωτήρια
Δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες
Το ίδιο ισχύει και σε μεικτούς, εξωτερικούς χώρους διασκέδασης.
Να τονιστεί, ωστόσο, πως από τις προβλέψεις αυτές εξαιρούνται φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και οι χώροι άσκησης του θρησκευτικού δικαιώματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ