Ποιοι είναι οι “τυχεροί” που θα πάρουν 100.000 κουπόνια για να πληρώσουν τους φετινούς φόρους

Έκδοση ακόμη και 100.000 "κουπονιών" - Ποιοι επαγγελματίες θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αποπληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Στην έκδοση ακόμη και 100.000 “κουπονιών”, τα οποία ισάριθμοι επαγγελματίες θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αποπληρώσουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές της φετινής χρονιάς, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών μέσα στον Μάιο.

Η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ώστε οι δικαιούχοι των “κουπονιών” να μπορούν να προγραμματίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσουν τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις: είτε με “ζεστό χρήμα” από το ταμείο τους είτε με εξαργύρωση των κουπονιών.

Δύο είναι οι επιμέρους ομάδες επαγγελματιών στους οποίους θα αποδοθούν φέτος “κουπόνια” για την αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων:

1. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί μείωση εσόδων τουλάχιστον 30% μέσα στο 2020 και οι οποίες με τη σειρά τους έχουν οδηγήσει σε ζημιές κατά την περυσινή χρήση. Υπάρχει και μια 3η προϋπόθεση: ο επαγγελματίας να απασχολεί τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Γι’ αυτές τις επιχειρήσεις θα μετρηθούν οι πάγιες δαπάνες που έγιναν μέσα στο 2020 και αν αυτές υπερβαίνουν το ύψος των μέτρων ενίσχυσης που έχουν δοθεί μέσα στην πανδημία, ένα μεγάλο ποσοστό της διαφοράς (ακόμη και 70-80%) θα δοθεί στις επιχειρήσεις ως κουπόνι για να πληρωθούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές.

2. Η δεύτερη ομάδα, περιλαμβάνει τις περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις που έλαβαν οικονομική ενίσχυση μέσω των τριών πρώτων φάσεων των επιστρεπτέων προκαταβολών. Υπό την προϋπόθεση ότι οι επαγγελματίες αυτοί έχουν κλείσει το 2020 με μείωση εσόδων τουλάχιστον 30%, θα μπορούν να “ανταλλάξουν” το κούρεμα του 50% στις τρεις πρώτες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής με ένα “κουπόνι” για αποπληρωμή φόρων το οποίο θα αντιστοιχεί στο 35% της οικονομικής ενίσχυσης που έλαβαν οι επαγγελματίες μέσω των τριών πρώτων επιστρεπτέων προκαταβολών. Δηλαδή, αν κάποιος πήρε 12.000 ευρώ μέσω των τριών φάσεων των επιστρεπτέων προκαταβολών, αντί να λάβει το κούρεμα του 50% δηλαδή 6000 ευρώ, μπορεί να πάρει έναν κουπόνι 4200 ευρώ για να πληρώσει τους φετινούς του φόρους.

ΠΗΓΗthetoc.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ