Ξεκίνησε το Σάββατο 14 Μαρτίου στο κλειστό Βλαχάβειο Γυμναστήριο στην Καλαμπάκα το διήμερο τουρνουά ακαδημιών μπάσκετ με τη συμμετοχή τριών συλλόγων, σε μια διοργάνωση που έχει στόχο την προώθηση της ευγενούς άμιλλας, της ομαδικότητας και της αγάπης για τον αθλητισμό στις μικρές ηλικίες.
Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανήκει στον προπονητή του ΑΟ Καλαμπάκας, Κώστα Σπανό, ο οποίος κάλεσε στην πόλη τις ακαδημίες ΑΣΘ Πήγασος Θεσσαλονίκης και Α.Σ. Δαναοί Τρικάλων για να συμμετάσχουν μαζί με τον ΑΟ Καλαμπάκας.
Οι αγώνες της πρώτης ημέρας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, με την ομάδα των Δαναών να αντιμετωπίζει τον Πήγασο σε δύο αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, πρώτα διεξήχθη ο αγώνας της κατηγορίας παμπαίδων και στη συνέχεια η αναμέτρηση της παιδικής κατηγορίας, απ’ όπου και οι φωτογραφίες.
Τα παιγνίδια πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τους νεαρούς αθλητές να προσφέρουν όμορφες στιγμές μπάσκετ και να αναδεικνύουν τις αξίες του αθλητισμού, όπως ο σεβασμός, η συνεργασία και η προσήλωση στον στόχο.
Στο τουρνουά συμμετέχει η ακαδημία του Πήγασου Θεσσαλονίκης, υπό την καθοδήγηση του πρώην προπονητή του ΑΟ Καλαμπάκας και παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Χρήστου Κωνσταντινίδη, ενώ τα τμήματα των Δαναών Τρικάλων υποστηρίζει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής Γιάννης Ταμπούκας.
Η δράση συνεχίζεται και την Κυριακή 15 Μαρτίου, ημέρα που ο ΑΟ Καλαμπάκας θα αντιμετωπίσει τον ΑΣΘ Πήγασο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες στις κατηγορίες U12 στις 10:30 π.μ., U14 στις 11:30 π.μ. και του παιδικού τμήματος στις 12:30 μ.μ., ολοκληρώνοντας ένα διήμερο γεμάτο μπάσκετ, εμπειρίες και αθλητικές αξίες για τους νεαρούς αθλητές.


















































































