Έκτη (6η) αγωνιστική του Β΄ γύρου, 17η στο αγωνιστικό καλεντάρι για την Α2 κατηγορία της Ε.Σ.ΚΑ. Θεσσαλίας, με το παιγνίδι Α.Ο. Καλαμπάκας –Τρίκαλα, πέντε (5) στροφές πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.
Του Χρήστου Πίσσα
Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της Κυριακής (1/3), στο Βλαχάβειο κλειστό γυμναστήριο.
Ο αγώνας είχε δύο όψεις!…
Στο πρώτο ημίχρονο, ο καλός ΑΟΚ του β΄ 10λέπτου μπόρεσε να μείνει μέσα στο παιχνίδι αξιοποιώντας κατά πρώτο λόγο την όρεξη και την ευστοχία των Καραγιώργου και Χαραλαμπίδη, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύτηκε το… ΄΄βραχυκύκλωμα΄΄ των Τρικάλων.
Με το ελάχιστο προβάδισμα του ενός πόντου (36-37) υπέρ των τρικαλινών στο ημίχρονο, η επανάληψη προμηνυόταν ενδιαφέρουσα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι αθλητές του Σπανού έδειξαν άσχημο πρόσωπο, δε βρήκαν ρυθμό, χαλάρωσαν στην άμυνα και με κακό επιθετικό προσανατολισμό έμειναν πίσω στο σκορ έως και 12 πόντους (40-52, 45-57).
Έκλεισαν την ψαλίδα στο 34΄ λεπτό στους 4π. (57-61) αλλά τελικά δεν απέφυγαν την ήττα, περιορίζοντας την, έστω, σε μονοψήφια διαφορά…
Κορυφαίος για τον Α.Ο. Τρίκαλα ήταν ο Παπαευθυμίου με 34 πόντους, και ο Μοσχόπουλος με 15.
Από την Καλαμπάκα, ο Καραγιώργος ξεχώρισε με 20 πόντους κι ο Θωμάς Σιούτας με 15 π., ενώ προσπάθησαν οι Χαραλαμπίδης και Κολώνας με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.
Έτσι, κύλησε… το ματς
s Στο γρήγορο ρυθμό του πρώτου 10λέπτου, που συνολικά επιτεύχθηκαν 49 π.(!), ο ΑΟΚ έβαλε 19 πόντους (Κολώνας 7, Καραγιώργος 6, Σιούτας Θ. 3, Χαραλαμπίδης 3) αλλά δέχτηκε 30. Ο Παύλος Κολώνας χρεώθηκε με δύο φάουλ. Οι τρικαλινοί σημείωσαν 4 τρίποντα!
s Στο β΄ 10λεπτο μπήκαν 24 πόντοι. Σχεδόν με το ξεκίνημα ο Πούλιος υπέπεσε σε δεύτερο προσωπικό φάουλ. Ο Α.Ο.Κ. ήταν πιο κεφάτος πέτυχε 17 π., ενώ ο Α.Ο.Τρίκαλα που…. χάθηκε, σκόραρε μόνο 7π. Για την Καλαμπάκα, σκόραραν: Καραγιώργος και Χαραλαμπίδης από 6, Στεφανίδης 3, Σιούτας Θ. 2π.
s Στο 3ο δεκάλεπτο που είχε γρήγορο tempo και θέαμα, επιτεύχθηκαν 35 πόντοι. Τα Τρίκαλα αγρίεψαν…. στο ξεκίνημα κάνοντας ένα σερί 4-12, αναγκάζοντας τον coach Σπανό να πάρει στο 25΄ εσπευσμένα time out για να ανακόψει το ρυθμό των φιλοξενούμενων. Τρίτο φάουλ έκαναν ο Θ. Σιούτας στο 27΄, ο Καραγιώργος στο 28΄κι ο Χαραλαμπίδης στο 29΄.
Συνολικά, μετά από 30΄αγώνα, είχαν επιτευχθεί 108 πόντοι.
s Η τελευταία περίοδος, είχε 29 πόντους, δύναμη, αγωνία έως το 34΄ λεπτό που υπήρξε το ρευστό σκορ 57-61, αλλά μέχρι εκεί, αφού δεν υπήρχαν δυνάμεις… Στο 35΄ ο Χαραλαμπίδης χρεώθηκε με 4ο φάουλ και αποβλήθηκε με πέμπτο στο 38΄.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα:
19-30 (1ο), 17-7(2ο), 13-22 (3ο), 15-14 (4ο).
Η διακύμανση του σκορ:
19-30 (10΄), 36-37 (20΄-ημίχρονο), 49-59 (30΄), 64-73(40΄-τελικό).
Την αναμέτρηση διεύθυναν οι: Χαϊντούτη Ευτυχία – Καραγιάννης
Στο τραπέζι της Γραμματείας ήταν : Χασιώτη (σημειωτής), Λίνου Α. (χρονομέτρης), Λίνου Γ. (24άρι)
Οι προπονητές των δύο ομάδων, ανταλλάσουν χαλαρά απόψεις πριν την έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Α.Ο. Καλαμπάκας (coach Σπανός):
Σιούτας Θωμ. –αρχ 15 (1β. 4δ. 2τρ.), Στεφανίδης Βασ. 3 (1τρ.) Κολώνας 11 (4δ. 1τρ.), Χαραλαμπίδης Ευστρ. 13 (1β. 6δ.), Καραγιώργος Αλέξ. 20 (10 δ.) (start five), Πούλιος Δημ. 2 (1δ.), Λέτσιος Παν, Κόκκοβας Άγγ., Σιούτας Κ.
Α.Ο. Τρίκαλα (προπ. Αλέξης Παναγιώτου):
Παπαευθυμίου 34, Ερρίκο 1, Μοσχόπουλος 15, Μπουργάνης 3, Καράτζογλου 5, Καλογερόπουλος, Παπαναστασίου 6, Πριτσιούλης, Τόκας 9, Θέμελης.
Παραλειπόμενα…
*Πριν το τζάμπολ, δικαίως είχε τις ενστάσεις του ο ref Καραγιάννης για τον… αχνό φωτισμό του Γυμναστηρίου, με τις ανενεργές λάμπες στην οροφή, να περιμένουν!
* Με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα 57 θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας τίμησε τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν εκφράζοντας το διαρκή σεβασμό της, προς τις οικογένειές τους.
Σ΄ όλα τα παιχνίδια αρμοδιότητας της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. που έγιναν το Σαββατοκύριακο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστος φόρος τιμής.
* […] Θέμα δημιουργήθηκε στο τραπέζι της Γραμματείας με το δικαίωμα συμμετοχής ή όχι παίκτη του ΑΟΚ, που έφτασε στο γήπεδο καθυστερημένος!
*Φωτιές έβγαζε… ο υιός Παπαευθυμίου. Ο πατέρας Δημήτρης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής καμάρωνε πολλάκις στην εξέδρα.
*Μεγάλος… γκρινιάρης αυτός με το #5 (ο Ερρίκο Κ.) Άλλοτε παραμιλούσε κι άλλοτε κατέκρινε τα διαιτητικά σφυρίγματα.
*Ως, Αθλητικός Ορίζοντας Τρίκαλα, αναγράφονταν στο Φ.Α, ο άλλοτε κραταιός και δημοφιλής αλλά και πολύ_βασανισμέμος Α.Ο.Τ. Άκουσον, άκουσον. Ορίζοντας!…
*Αφού ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του μπάσκετ, ο φιλο_ΠΑΟΚτσής ref της συνάντησης ενδιαφέρθηκε ρωτώντας για την έκβαση του ποδοσφαιρικού αγώνα που έδινε η ΑΕΚ στο Βόλο. Και ικανοποιημένος… από το ΄΄χηνάρι ΄΄ κάλεσε στο τηλέφωνο οικογενειακό του πρόσωπο για τα περαιτέρω ξυσίματα!
Οι άλλοι αγώνες
sΜε νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του ο Αστέρας Λάρισας, επικρατώντας άνετα του Γ.Σ. Ελασσόνας με 61-46, διατηρώντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία.
sΜεγάλο «διπλό» πανηγύρισε ο Απόλλων Καρδίτσας, ο οποίος επικράτησε μέσα σε κατάμεστο γήπεδο του Γ.Σ. Φαλάνης με 76-70. Η νίκη αυτή ανεβάζει τον Απόλλωνα στο 13-4, φέρνοντάς τον μόλις έναν βαθμό πίσω από την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Αστέρας, και έναν βαθμό πάνω από την ΚΒΑ (13-3) και τη Φαλάνη (12-5), βάζοντας «φωτιά» στη μάχη της ανόδου.
s ΚΒΑ – Φοίβος 82-67
s Ε.Α. Λάρισας – Ίκαρος 60-73
Η βαθμολογία
Αστέρας 31
…………….
Απόλλων 30
Κ,Β,Α.* 29
Ίκαρος 29
Φαλάνη 29
Τρίκαλα 28
Φοίβος 24
Λέοντας 22
Ελασσόνα 22
Ε.Α. Λάρισας 22
Κρόνος 21
………………..
Καλαμπάκα* 16
* Κ.Β.Α. και Καλαμπάκα έχουν ένα αγώνα λιγότερο, θα παίξουν μεταξύ τους, στην Καρδίτσα, την Τρίτη 24/3.
18η αγωνιστική
Ελασσόνα – Κ.Β.Α.
Κρόνος – Καλαμπάκα
Ίκαρος – Λέοντας
Φοίβος – Φαλάνη
Απόλλων – Τρίκαλα
ΕΑΛ – Αστέρας Λάρισας































































