Χαμόγελα για τα οικονομικά από τον Δήμαρχο Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Μετεώρων ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Αλέκος, στις χθεσινές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε, ο Δήμος μας θα έχει ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» της τάξης των 344.000 ευρώ στα ταμεία του, ενώ έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί και η εξόφληση οφειλών προς τρίτους σε σημαντικό ποσοστό.

Πέραν αυτών, η έκτακτη επιχορήγηση με το συνολικό ποσό των 304.000 ευρώ που έρχονται στα ταμεία είναι και αυτή μία ευχάριστη εξέλιξη, που είχε εξαγγείλει ο κ. Πέτσας στο συνέδριο της ΚΕΔ. Ποσό 286.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών τους ή/και υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, και ποσό 17.670 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων μας.

Στα τόσα καλά υπάρχει και το «αγκάθι» των οφειλών της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμπάκας», η εκκαθάριση της οποίας θα κοστίσει στον Δήμο μετεώρων 154.000 ευρώ. Βέβαια, το ποσό είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που υπολογιζόταν (περί τις 500.000 ευρώ), όμως δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μείον στο ταμείο του Δήμου, εκτός προϋπολογισμού.

Αξιοσημείωτο είναι και ότι 30.000 από αυτές τις οφειλές της ΚΕΔΚ θα μπουν στο ταμείο της ΔΕΥΑ, στην οποία οφειλόταν το ποσό εδώ και πολλά χρόνια.

Άρα, φυσικά και έχει κάθε λόγο να χαμογελά ο Δήμαρχος Μετεώρων…

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ