Δεν είμαστε έτοιμοι για την απλή αναλογική

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η Κυβέρνηση κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευσή της για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα του 2020+.

Παραδέχομαι ότι ήμουν ένας εξ αυτών που τάχθηκαν εξ αρχής υπέρ της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση με την προϋπόθεση ότι τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων που θα προκύψουν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε σε πολλούς δήμους της χώρας, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν έχουν ακόμα εκλείψει και μάλλον θα αργήσουν να εκλείψουν, για να φτάσουμε σε αυτό που βλέπουμε σε άλλες χώρες εδώ και χρόνια, να ψηφίζει η τοπική αντιπολίτευση προτάσεις της δημοτικής Αρχής που κρίνονται ότι είναι προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

Αυτό μάλλον ισχύει και στον Δήμο Μετεώρων και για να μην αδικώ κανέναν πιθανότατα θα ίσχυε και αν ήταν Δήμαρχος ο κ. Σινάνης.

Δεν είμαστε λοιπόν ακόμη έτοιμοι για αυτό το μεγάλο βήμα. Οι επόμενες γενιές που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση των δήμων ίσως το καταφέρουν, αλλά για να φτάσουμε εκεί ίσως πρέπει να περάσουν δύο δεκαετίες ακόμη, για να έρθουν «νέα μυαλά» που δεν «χαμπαριάζουν» από παλιές νοοτροπίες που επιβάλλουν στις μέρες μας κάποιοι υπερτιμητές τους.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, εμείς είμαστε αυτοί που εκλέγουμε τους εκπροσώπους των παλιών νοοτροπιών και τους νέους που μένουν προσκολλημένοι σε αυτές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ