Αυτοκίνητο ή πεζός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Για το κυκλοφοριακό λοιπόν της Καλαμπάκας σίγουρα είναι άκαιρο να αναφερθούμε, λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης που έχει επιβάλει η πανδημία.

Όμως, ψύχραιμα, χωρίς φόβο και πάθος, μπορώ να επαναλάβω ότι είναι πλέον καιρός να δοθεί προτεραιότητα στον πεζό και όχι στα αυτοκίνητα.

Η προηγούμενη δημοτική Αρχή δημιούργησε αριθμό ρεκόρ χώρων δωρεάν στάθμευσης και όλοι μας τη χειροκροτήσαμε, όμως αντιστρέφοντας τον τρόπο σκέψης μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι κατά του πεζού.

Έχει γίνει πια αντιληπτό από όλους ότι για την πλειονότητα των συμπολιτών μας που κατοικούν εκτός κέντρου δεν υπάρχει λόγος να μετακινούνται με το αυτοκίνητο εντός της Καλαμπάκας, αφού μπορούν μέσα σε 5 με 10 λεπτά να φτάσουν στον προορισμό τους εντός του κεντρικού ιστού.

Άρα, αν, για παράδειγμα, μεγαλώσουν όλα τα πεζοδρόμια του κέντρου κατά 1,5 μέτρο από κάθε πλευρά, και γίνουν παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να σταθμεύσει παράνομα ούτε για ένα λεπτό, όλοι θα αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη με τα αυτοκίνητά τους και θα προτιμήσουν το περπάτημα.

Δεν ξέρω πως θα τη χαρακτήριζαν αυτή τη λογική οι συμπολίτες μας, αλλά αυτό που θέλω για ακόμη μια φορά να τονίσω είναι ότι δεν έχει δοθεί σχεδόν καθόλου το βάρος στον πεζό σε αυτή την πόλη, και ίσως είναι καιρός να γίνει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ