ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ: Σχολιάστε την παροιμία «Είτε πλούσιος είτε φτωχούλης, ο ερωτευμένος είναι πάντα ομορφούλης»

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

 

EROTEVMENOI

Εκθέσεις παιδιών Δημοτικού Σχολείου από τη Νάπολη, ανθολογημένες και φροντισμένες από το δάσκαλο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα.

 

ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ, θέλει να πει ότι πρέπει να κοιτάμε πάρα πολύ τη φάτσα αυτουνού που ερωτευόμαστε, αν είναι όμορφος ή άσχημος, αν είναι πλούσιος ή φτωχός, αν είναι ψηλός ή αν είναι καμπούρης.

Τότε σ’ αυτό τον κόσμο θα έπρεπε να παντρεύονται μόνο ο Μπερλουσκόνι1 και ο Ριτζ. Κι όμως παντρευτήκανε και ο Πίπο Φράνκο και ο Τοτό2, που εκτός από άσχημος, στην αρχή ήταν και πάρα πολύ φτωχός.

Τέλος πάντων, δεν είναι η ομορφιά το πιο σημαντικό πράγμα, ούτε και τα λεφτά. Δηλαδή, τα λεφτά ναι, είναι σημαντικότατα και χωρίς λεφτά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, αλλά δεν είναι το παν…

Εγώ όμως μερικές φορές σκέφτομαι ότι ανάμεσα σ’ έναν άντρα όμορφο αλλά φτωχό και σ’ έναν άσχημο αλλά πλούσιο, θα διάλεγα τον δεύτερο. Όταν μια κοπέλα συναντάει έναν άντρα για να αρραβωνιαστεί, βλέπει αμέσως αν είναι όμορφος ή άσχημος, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι πλούσιος ή φτωχός, γιατί σήμερα και οι πλούσιοι φοράνε τζιν. Αυτό είναι καλό, γιατί ένας αρραβωνιάζεται και μετά βλέπει.

Η μαμά μου στα νιάτα της, ήταν πάρα πολύ όμορφη, ο πατέρας μου τρωγότανε και φτωχός, και όμως, παρ’ όλα αυτά, η μητέρα μου θυσιάστηκε και τον πήρε.

Εγώ όταν μεγαλώσω και αρραβωνιαστώ, θα του το πω στα μούτρα αν είναι άσχημος και φτωχός, αλλά πάλι θα τον πάρω, γιατί το σημαντικό είναι να λες την αλήθεια. Όσο για την προίκα, η μαμά μου μού έχει πάρει κιόλας τα ασπρόρουχα.

 

1. Ιταλός μεγιστάνας και Πρωθυπουργός. (Σ.τ.μ.)
2. Ιταλοί κωμικοί, δημοφιλείς και για την ασχήμια τους. (Σ.τ.μ.)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ”)

 

 

{loadposition mypos1}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ