Προεκλογική δράση

Ζούμε σε μία εποχή που τα πάντα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Ο λόγος των λαϊκιστών που σε καθημερινή βάση είναι στην δημοσιότητα δεν μπορεί να νικηθεί τόσο απλά όσο λένε κάποιοι. Ούτε είναι θέμα ηγεσίας, η οποία προφανώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι περισσότερο ζήτημα θάρρους να κοιτάξουμε μπροστά μας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει η πόλη και να πράξουμε ορθά.

Τις τελευταίες μέρες από την μεριά της σημερινής αντιπολίτευσης, του δήμου μας, επιχειρήθηκε μια προσπάθεια που εμένα προσωπικά μου θύμισε τις συμβουλές του Κόιντου Τύλλιου Κικέρωνα, αδερφού του Μάρκου Τύλλιου Κικέρωνα, όταν ο δεύτερος διεκδικούσε την εξουσία της Ρώμης.

Ένα από τα πολλά που έλεγε καθημερινά ήταν και το παρακάτω:

«Σε ό,τι αφορά στις ρωμαϊκές μάζες να θυμάσαι ότι πρέπει να τις εντυπωσιάζεις με θεάματα. Να μην είναι πρόστυχα, αλλά να είναι γεμάτα χρώματα από αυτά που αρέσουν στον όχλο. Με κάθε ευκαιρία πρέπει να υπενθυμίζεις στις μάζες πόσο καθάρματα είναι οι αντίπαλοί σου και να δίνεις συγκεκριμένα παραδείγματα από τα εγκλήματα, τα σεξουαλικά σκάνδαλα και τη διαφθορά τους».

Οι παραπάνω συμβουλές, όπως και μια πληθώρα άλλων παρόμοιων, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικές, αλλά εξέφραζαν ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, που μόνο κατ’ όνομα τοποθετούσε τους πολίτες στο επίκεντρο. Τα δυο αδέρφια σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε και ο οποίος σήμανε το τέλος της Δημοκρατίας.

Αγαπητοί μου αναγνώστες, με λίγη υπομονή θα παρακολουθήσουμε έναν εμφύλιο και το μόνο που θα χρειαστεί είναι ποπ κορν και μπύρες.

Commentariolum Petitionis!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ