Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Ανάλυση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Συνδυασμού "Δύναμη Ευθύνης" του εκ νέου Υποψηφίου...

Ανάλυση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Συνδυασμού “Δύναμη Ευθύνης” του εκ νέου Υποψηφίου Δημάρχου κ. Χρήστου Σινάνη

-

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ,
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΔΗΜΟΤΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Αυτό που συνειδητοποιώ καθημερινά είναι πως τελικά επιλέγουμε ανάγκες και επιθυμίες βάσει «φθηνών» κριτηρίων, εξαπατώντας και αποπροσανατολίζοντας κυρίαρχα τον εαυτό μας ασύστολα.
Βάζουμε στη σκέψη μας ,στο μυαλό μας, αφιλτράριστα πράγματα και εθελοτυφλούμε για έναν και μόνο λόγο : Για να αισθανθούμε πιο άνετα και να αποφύγουμε ευθύνες και άβολες καταστάσεις.
Δεν με παραξενεύουν πλέον τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της σημερινής δημοτικής αρχής,η οποία το μόνο που γνωρίζει για τα κακώς έχοντα είναι να επιτίθεται-άμεσα ή έμμεσα δεν έχει σημασία- στους άλλους δηλ. στους αντιπάλους, για τη δική της αδράνεια (ίδε αναφορά στο ΞΕΝΙΑ).

Κύριε Δήμαρχε,
Θα ξεκινήσω τις αναλύσεις μου με ένα γνωστό moto:
«Ποτέ μη ξεκινάς έναν αγώνα αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης!»
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν, η διαδικασία ανακοίνωσης του 60% των υποψηφίων του γενικού ψηφοδελτίου, από τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο κ. Χρίστο Σινάνη. Μόνον που προσπαθούσα εγώ προσωπικά να δω αυτή τη χαρά και παρά την προσπάθειά μου ατυχώς δεν μπόρεσα να την αποτυπώσω πουθενά. Κυρίαρχα όμως στο πρόσωπο του κυρίου Δημάρχου ο οποίος προσπαθούσε ανέκφραστα, κατεχόμενος από απίστευτο άγχος, να ολοκληρώσει την ομιλία του!
Ούτε ένα κόμμα, ούτε μια τελεία, εκτός κι αν αυτά μπαίναν χωρίς να τα αντιληφθεί κανείς. Ξύλινα χειροκροτήματα –μερικές φορές σου έδιναν την εντύπωση ότι ήταν χειραγωγημένα- για πράγματα αυτονόητα, για τα οποία δεν χρειάζεται κανείς να χειροκροτεί. Τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Δήμαρχος αγνοεί το γεγονός ότι πριν μπορέσεις να εμπνεύσεις συναισθήματα, πρέπει να σε έχουν πλημμυρίσει εσένα τον ίδιο! Πριν καταφέρεις να συγκινήσεις πρέπει να συγκινηθείς ο ίδιος και για να πείσεις το ακροατήριο πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να πιστεύεις αυτά που λες!!
Λόγος συνθηματικός ,ξύλινος πολιτικά, λόγος υπεροπτικός ,λόγος άκρατου και υπερτιμημένου αυτοπροσδιορισμού, λόγος εγωκεντρικός, λόγος παραπλανητικός, λόγος επικίνδυνα διχαστικός. Παραθέτω μερικά μαργαριτάρια: «Δεν βάλαμε ταμπέλες. Δεν φοράμε φερεντζέ. Μακριά από λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν υποκύψαμε σε συμφέροντα (Αλήθεια ποια συμφέροντα υπονοεί; Δεν πρέπει να τα γνωρίζουν οι πολίτες;), Στάθηκα όρθιος με προγραμματισμό, μεθοδικότητα και πολλή δουλειά. Κάναμε έργα που πολλοί τα θεωρούσαν ακατόρθωτα. Και κλείνω με το απείρου κάλλους κλισέ του συνδυασμού: ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!
Κύριε Δήμαρχε δεν γνωρίζετε πως το τίμημα της μεγαλοσύνης είναι η ευθύνη; Τα καλύτερα και τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορείς να τα δεις ή να τα αγγίξεις.Τα αισθάνεσαι μόνο με την καρδιά!
Δυστυχώς κ. Δήμαρχε η ομιλία σας, σας κατέταξε στους ανθρώπους που έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια!Προβλέπω πως τελικά θ’αποδειχθήτε ένα καράβι με κακό τιμονιέρη και αδύναμο πλήρωμα !
Θα μπορούσα να πω πολλά για την ομιλία –άλλωστε νωπά είναι ακόμη και άλλα σχόλια που σε καμιά περίπτωση δεν περιποιούν τιμή για τον κύριο Δήμαρχο- θα κλείσω όμως αυτή την αναφορά με ένα υπέροχο λογοπαίγνιο του ‘Αγγλου συγγραφέα Λιουίς Κάρολ:
Αυτή εδώ τη μαρμελάδα μπορείτε να την τρώτε όποια μέρα θέλετε εκτός από σήμερα!Βεβαίως συμβολίζει την ανυπαρξία και το άτοπο του παρόντος. Ο Σουρεαλισμός είναι κάτι το υπέροχο.
Επανέρχομαι με μια δεύτερη διαπίστωση. Το ακροατήριο.
Κοινή διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μας ,ακόμη κι από αυτούς που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κυρίου Σινάνη ότι, παρά την μεγάλη κινητοποίηση, η συγκέντρωση ήταν πολύ κατώτερη του αναμενομένου και συνοδεύτηκε μάλιστα με ηχηρότατες απουσίες ,οι οποίες κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν και θα σχολιαστούν ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες.Κατά την ταπεινή μου άποψη πέρασαν σημαντικά μηνύματα για το τι μέλλει γενέσθαι.
Τρίτη διαπίστωση. Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου.
Οι προσπάθειες του κ. Σινάνη ,σε ότι αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου κρίνω ότι δεν απέδωσαν του αναμενόμενους καρπούς, θα έλεγα πως απέτυχαν παταγωδώς! Και εξηγούμαι:
Εν ενεργεία δήμαρχος,δύο μήνες προ των εκλογών ανακοινώνει το 60% του ανώτατου αριθμού του γενικού ψηφοδελτίου,εκ των οποίων οι 12 (δωδεκα) εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και 3 (τρεις) πρώην υποψήφιοι που δεν εκλέχτηκαν.Αυτό κι αν δεν λέγεται ευχέρεια επιλογών ! Βεβαίως αν θέλετε να αναλύσουμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ,εκ των οποίων ο Δήμαρχος ορμώμενος ,επέλεξε και τους άλλους υποψηφίους ,εγώ θα σταθώ σε ένα παράδειγμα ,ιδιαίτερα ανάγλυφο και αυτό είναι η επιλογή του κ. Ρουστάνη.
Κύριε Δήμαρχε,
Μπορεί κάποιος να ξεγελά πολλούς για λίγο, ή λίγους για πολύ . Ποτέ όμως δεν μπορεί να ξεγελά πολλούς για πολύ! Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα και αλήθεια!
Εξηγούμαι λοιπόν – τον κ. Ρουστάνη τον κρίνω μόνον πολιτικά,διότι άλλως δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί του.
Η επιλογή του Κ. Ρουστάνη, ο οποίος δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τον συνδυασμό του κ. Σακελλαρίου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, δεν παρέστη παρά μόνο σε δύο-τρεις συνεδριάσεις κι αν δεν κάνω λάθος στην αρχή! Κι αυτά όλα μέσα σε πέντε (5) ολόκληρα χρόνια!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΛΑΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ:
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, άρθρο 10, παράγραφος 1: Υποχρεώσεις και δικαιώματα δημοτικών συμβούλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ενημερώνουν σε περίπτωση απουσίας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παράγραφος 4 : Αν ένας δημοτικός σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις ( 3 ) συνεχείς συνεδριάσεις ,ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας,ο οποίος μπορεί και να τον θέσει σε αργία με απόφασή του και σε περίπτωση υποτροπής να τον κηρύξει έκπτωτο. Αν ένας σύμβουλος δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις ( 3 ) μήνες μέσα στο ίδιο έτος ,χωρίς την άδεια του δημοτικού συμβουλίου ,ο Γενικός Γραμματέας τον κηρύσσει έκπτωτο!!!!!
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις της αντιπολίτευσης ,αγαπητέ κύριε δήμαρχε εσείς κωφεύατε. Εδώ μιλάμε για πέντε (5 ) ολόκληρα χρόνια!!!! απουσίας και δεν κάνατε καμιά ενέργεια προφανώς εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, για να τον έχετε στο ψηφοδέλτιό σας!!!
Αυτό εσείς λοιπόν το βαπτίζετε αγάπη για τον τόπο, διάθεση για προσφορά, δύναμη ευθύνης ! Βεβαίως ο λαός μας βλέπει,μας παρακολουθεί και να είστε σίγουρος πως θα σταθεί αμείλικτος τιμωρός στην υποκρισία και τον εμπαιγμό.
Κλείνοντας και το θέμα αυτό θα επικαλεσθώ λίγο Μπρέχτ,μεγάλος Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής.
Τι αξίες ( Βολικές! « Ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος του Μπρεχτ δεν έχει ένα μονάχα χρώμα ,ούτε καν μια τάξη….), έχεις όταν καλύπτεις την αλήθεια ή δικαιολογείς την αλήθεια με δικαιολογίες κατ’επίφασιν σπουδαίες, ξεγελώντας πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους!!!!!!

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ
Η ιδρυτική διακήρυξη-προγραμματικές θέσεις, επειδή διαπιστώνω ότι δεν το γνωρίζετε, είναι ένας πολιτικός ηθικός κώδικας που πρέπει να τηρεί όχι μόνον ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ,αλλά ο κάθε πολίτης.Οι αρχές και οι αξίες δεν χρειάζονται υπογραφές. Ή τα έχεις Ή δεν τα έχεις!!!
Κύριε Δήμαρχε ,
Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι μακρυγορώ θα κλείσω λέγοντας τα εξής:
Θα επανέλθω περιμένοντας να καταλήξουν στο οριστικό σχήμα οι υπόγειες διαδρομές, η εξόφληση υποχρεώσεων (ρουσφέτια), τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, τα οποία εγώ τα έχω υποστεί όσο κανείς άλλος . Είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε αυτό ,γνωρίζετε για το απόλυτο εμπάργκο που κάποιοι που λένε ότι θέλουν να υπηρετούν την δημοκρατία -με τη στάση απλά τη φιμώνουν- έχουν βάλει στη φωνή μου,το πολιτικό bulling το οποίο υφίσταμαι συνειδητά από τα έμμεσα δικά σας γραφεία τύπου ,προφανώς και αντιλαμβάνεσθε τι υποννοώ.
Φυσικά και δεν πτοούμαι γιατί είμαι φανατικός οπαδός της ρήσης που λέει: « Ότι δεν σε σκοτώνει να σε δυναμώνει» .Αυτός είμαι εγώ κύριε δήμαρχε αγνός, ταπεινός και απόλυτα ανιδιοτελής. Ένας απλός δημότης του δήμου Μετεώρων που βαδίζει στη ζωή με απόλυτα θετική σκέψη.
Επανέρχομαι λέγοντας πως περιμένω να κλείσουν οι έμμεσοι ή άμεσοι πολιτικοί εκβιασμοί ,οι καραμπόλες και θα τα ξαναπούμε.
ΚΛΕΙΝΩ με μια επιγραμματική αναφορά στον Ισοκράτη,τον αρχαίο Έλληνα ρήτορα,ο οποίος σ’ένα απόφθεγμά του λέει: « ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΠΙΟ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ ,ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Κύριε Δήμαρχε δεχθείτε την δημόσια αντιπαράθεση κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εννοώ την διαλογική συζήτηση με τους υποψηφίους αρχηγούς των άλλων συνδυασμών στα τοπικά ραδιοφωνικά μέσα της πόλης της Καλ/κας. Αποδεχθείτε ένα ή δύο debate, oύτως ώστε οι συνδημότες μας να ενημερωθούν εκτενώς για τις θέσεις και τις προτάσεις ,αλλά και τις διαφορές μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων .Αυτό για μένα σας το λέω ειλικρινά θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη!
Σας ευχαριστώ ,γιατί γνωρίζω πως σας κούρασα, επαναλαμβάνω όμως πως σε καμιά περίπτωση δεν προσβάλλω απλά πρόσωπα ,αλλά κρίνω πολιτικά τις ενέργειες των ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Και πάλι ευχαριστώ για την υπομονή που θα δέιξετε για να με διαβάσετε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]