ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
4 κουτ. σούπας ε. π. ελαιόλαδο
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
2/3 φλιτζανιού γάλα
3 αβγά
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
8 μικρά μπουκετάκια μπρόκολο, ζεματισμένα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα πάπρικα
10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα και λαδώνουμε καλά μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. Βγάζουμε τη ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε το φύλλο, πιέζοντας με τα δάχτυλα και καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα τυριά, τα μπουκετάκια του μπρόκολου κομμένα στη μέση κάθετα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη, μοιράζουμε τις ελιές ολόκληρες και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η επιφάνεια της τάρτας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr
