TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Παϊδάκια κοτόπουλου με μέλι και μείγμα μπαχαρικών

ΥΛΙΚΑ

-1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτά «παϊδάκια»
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
-2 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
-1 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή λευκό κρασόξιδο
-1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
-4 κουτ. σούπας κέτσαπ
-1 κουτ. γλυκού σιναπόσποροι (σπόροι μουστάρδας), προαιρετικά
-1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
-1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
-1 κουτ. γλυκού νιφάδες μπούκοβου
-1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
-1 κουτ. γλυκού κύμινο, κοπανισμένο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο) και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά να βραχούν από όλες τις πλευρές με το μείγμα. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, σε μονή στρώση, και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αλλά να ψηθούν και στο εσωτερικό τους. Δεν βάζουμε νερό στο ταψί, παρά μόνο αν σωθούν εντελώς τα υγρά.

Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο περισσότερο – ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με βλίτα βραστά με μπόλικο δυόσμο, πατάτες τηγανητές ή φούρνου (που μπορούμε να ψήσουμε όση ώρα ψήνονται τα «παϊδάκια», αρκεί να γυρίσουμε τη λειτουργία του φούρνου στον αέρα), και δροσερό γιαούρτι.

Συμβουλή: Αν δεν έχουμε, δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει κάποιο από τα μυρωδικά/μπαχαρικά, το παραλείπουμε.

ΠΗΓΗ: gastronomos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντοματοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, αραβικές πίτες, σουμάκ και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -5 ντομάτες ώριμες -4 πιπεριές Φλωρίνης -15 φράουλες ώριμες -2 πράσινες πιπεριές -20 φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό -2 κουτ. σούπας σουμάκ -1 αραβική πίτα μεγάλη -4 κουτ. σούπας ξίδι -1 κουτ. γλυκού μέλι -ελαιόλαδο -αλάτι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με άφθονο καυτό νερό ζεματάτε τις ντομάτες και τις[…]

Περισσότερα »

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

ΥΛΙΚΑ -600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή επιλέξτε πατάτες Κύπρου ή Νευροκοπίου, ιδανικές για φούρνο και ιδιαίτερα νόστιμες) -60 ml ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -4 φιλέτα γλώσσας, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα (αν τα[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *