«Μια κόρη μια Χασιώτισσα…»: Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση – υπερπαραγωγή στην Οξύνεια Χασίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία της Οξύνειας το Σάββατο 20 Ιουλίου την επιτυχημένη λαογραφική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Μια κόρη μια Χασιώτισσα…».

Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικές, χορούς και τραγούδια, πλαισιωμένα με δρώμενα σχετικά με τη ζωή της γυναίκας στη λαϊκή παράδοση, ξεκινώντας από τη γέννησή της και καταλήγοντας στον γάμο μέσα από την καθημερινότητα και κοινωνικά τελετουργικά.

Συμμετείχαν: Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Οξύνειας «Η Μερίτσα», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Αγναντιάς, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ξηροκάμπου «Ο Άγιος Χαράλαμπος», Πολιτιστικός Σύλλογος Κακοπλευρίου «Η Αγία Παρασκευή», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δήμητρας Γρεβενών.

Την εκδήλωση συνόδευσε με το κλαρίνο του ο ταλαντούχος Οξυνειώτης Μιχάλης Ράπτης, ο οποίος κυριολεκτικά την απογείωσε στο τέλος, όταν όλοι οι παραβρισκόμενοι σηκώθηκαν για χορό.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξύνειας Δημήτρης Τσιλίκης.

ΦΩΤΟ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ