Στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα η “Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων”

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

ARISTEROI OIKONOMOLOGOI

Στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο οικονομολόγων της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στο ΟΕΕ που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.
Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Χρήστο Τσακνάκη, Θανάση Κουτσοκέρα, Χρήστο Γελαλή (υποψήφιοι Λάρισας), Κική Παπαθανασίου, Ηλιάνα Λουλέ (υποψήφιοι Τρικάλων) Θωμάς Μυριώτης (υποψήφιος Καρδίτσας) παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης επισημαίνοντας ότι: «Θέλουμε ένα Οικονομικό Επιμελητήριο που θα ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο. Ένα Επιμελητήριο σύμβουλο της πολιτείας για τα θέματα οικονομικής πολιτικής, που:
– Θα σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση της πολιτικής του Μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης και της Τρόικας.
– Θα παρακολουθεί τις ενέργειες των Οικονομικών Υπουργείων και θα παρεμβαίνει έγκαιρα σε κάθε νομοσχέδιο και κανονιστική πράξη.
– Θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες.
– Θα συνεργαστεί με άλλους φορείς και ανώτατα ιδρύματα, για τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική.
Παλεύουμε για ένα Οικονομικό Επιμελητήριο που θα υπερασπίζεται την επιστήμη και το επάγγελμα του οικονομολόγου, θα προωθεί τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των μελών του, θα παρεμβαίνει με τεκμηριωμένες προτάσεις, θα είναι στο πλάι της κοινωνίας και θα λειτουργεί με ανοιχτές δομές που θα εξασφαλίζουν την συμμετοχή όλων.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο χώρος της ριζοσπαστικής, ανανεωτικής, κινηματικής αριστεράς να εκφραστεί στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. Στόχος είναι να αναδειχθούν τα επαγγελματικά προβλήματα των μελών του Επιμελητηρίου και ο επιστημονικός του ρόλος, ως θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας. Από όλους τους επαγγελματικούς χώρους των οικονομολόγων, στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, από τους χιλιάδες άνεργους συναδέλφους, από τα κινήματα, από τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στις μνημονιακές δυνάμεις του χώρου που υπηρέτησαν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κρίσης και έχουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Ο.Ε.Ε., αλλά και σε όσους με συντεχνιακές λογικές οδήγησαν το Ο.Ε.Ε. σε αδράνεια και αφωνία απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα», κατέληξαν οι οικονομολόγοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ