Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίκαιρη ερώτηση του Ηλ. Βλαχογιάννη προς τον Υπουργό Εργασίας

Επίκαιρη ερώτηση του Ηλ. Βλαχογιάννη προς τον Υπουργό Εργασίας

-

VLAHOGIANIS-ILIAS

Ο Ηλίας Βλαχογιάννης επανέρχεται στο ζήτημα των καθυστερήσεων έκδοσης αποφάσεων των ΚΕΠΑ, και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη διαδικασία πρόσληψης ως αναπληρωτών, εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, καθώς έκρινε ως «μη ικανοποιητική» την απάντηση του Υπουργού Εργασίας, σε προηγούμενη Ερώτηση.

Ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ, με θέμα «Προβλήματα στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι αιτούνται ένταξη στους πίνακες ειδικών κατηγοριών λόγω αναπηρίας, εξαιτίας καθυστερήσεων πιστοποίησης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ».

Στην εν λόγω ΕΡΩΤΗΣΗ, ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ αναφέρεται στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, λόγω της αδυναμία των ΚΕΠΑ, να εκδώσουν έγκαιρα τα σχετικά πιστοποιητικά αναπηρίας.
Υπενθυμίζουμε ότι, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, κατά προτεραιότητα, εντασσόμενοι στους πίνακες ειδικών κατηγοριών, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Για να συμβεί όμως αυτό, είναι υποχρεωμένοι να επισυνάπτουν στις αιτήσεις τους τα πιστοποιητικά αναπηρίας. Ακόμη κι αν διαθέτουν βεβαίωση για την ημερομηνία της προγραμματισμένης εξέτασής τους στα ΚΕΠΑ, οι αιτήσεις τους για ένταξη στους ειδικούς πίνακες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, δε γίνονται δεκτές, οπότε χάνουν τη δυνατότητα πρόσληψης.
Ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως η παραπάνω κατηγορία συμπολιτών μας, αποτελεί εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς για το συγκεκριμένο θέμα δε νοείται αναδρομική εφαρμογή της απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας.
Τονίζει, επίσης, πως σε μια εποχή που η εύρεση εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ατόμων με αναπηρία και η προάσπιση του δικαιώματος τους στην απασχόληση.
Παραθέτουμε την ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ.

Σε συνέχεια της από 17-10-13, υπ΄αρίθμ. 2824 ΕΡΩΤΗΣΗΣ προς το Υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ , και λόγω του ότι η από 15-11-2013 σχετική απάντηση κρίνεται ως μη ικανοποιητική, καταθέτω την παρούσα ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
Εκπαιδευτικοί με πιστοποιημένη αναπηρία, δικαιούνται να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, κατά προτεραιότητα, εντασσόμενοι στους πίνακες ειδικών κατηγοριών, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
Αρμόδια για την πιστοποίηση αναπηρίας είναι τα κατά τόπους ΚΕΠΑ, τα οποία, όμως, εκδίδουν τις σχετικές αποφάσεις με σημαντικές καθυστερήσεις.
Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να μη διαθέτουν εγκαίρως – όσον αφορά τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων για αναγνώριση ως «ειδικές κατηγορίες» στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων – τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πιστοποίηση αναπηρίας), με αποτέλεσμα να χάνουν τη δυνατότητα πρόσληψης.
Επειδή η παραπάνω κατηγορία συμπολιτών μας, αποτελεί εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση καθώς στην περίπτωσή τους δε νοείται αναδρομική εφαρμογή της απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας.
Επειδή, σε μια εποχή που η εύρεση εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ατόμων με αναπηρία και η προάσπισή του δικαιώματος τους στην απασχόληση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της ανωτέρω κατηγορίας εκπαιδευτικών.

Μετά τιμής

ΗΛΙΑΣ Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ
(Ν. Τρικάλων)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.physionatsis.gr

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Ανακοίνωση του ΚΔΑΠ “Το Αερόστατο των Μετεώρων” για τις αιτήσεις για εγγραφή σε ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

▶️ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΔΑΠ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 17/7 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 5/8. ❗️Εάν επιθυμείτε μπορούμε να αναλάβουμε εμείς να κάνουμε την αίτηση για εσάς εντελώς δωρεάν❗️ Για οποιαδήποτε βοήθεια στην αίτηση ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: ☎ 24320-77609 📱 6970408234 📧 [email protected] Θα μας βρείτε📍Θ.Οικονόμου 13 ( Πρώην...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220