Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερώτηση του Ηλία Βλαχογιάννη για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών που σπουδάζουν σε...

Ερώτηση του Ηλία Βλαχογιάννη για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις

-

VLAHOYIANIS-ILIAS

Ερώτηση κατέθεσε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, προς τον Υπουργό ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, στις 22-11-2013, με θέμα «ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
Στην ΕΡΩΤΗΣΗ με Α.Π.: 4151/22-11-2013 ζητά από τον Υπουργό να διευρύνει το σύνολο των φοιτητών οι οποίοι δικαιούνται μετεγγραφής σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. της πόλης στην οποία σπουδάζει αδερφός ή αδερφή τους.
Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, αναγνωρίζει την προσπάθεια του Υπουργού να προχωρήσει στη θέσπιση διατάξεων που σκοπό έχουν τη διευκόλυνση οικονομικά ασθενών κοινωνικών ομάδων, και οι οποίες αντιμετωπίζονται θετικά από το κοινωνικό σύνολο.
Εντούτοις, μεγάλη μερίδα ενδιαφερομένων, αποκλείονται των ευνοϊκών ρυθμίσεων, λόγω αύξημένων, σύμφωνα με το νόμο εισοδημάτων. Πρόκειται κυρίως, για μισθωτούς και ιδιαίτερα για ζεύγη δημοσίων υπαλλήλων.
Τονίζει, επίσης τα παρακάτω:
1) οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αποτελούν την κατά τεκμήριο πιο συνεπή ομάδα φορολογουμένων πολιτών, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να αποκρύψουν τα νόμιμα από το μισθό τους εισοδήματα. Το γεγονός αυτό τους δημιουργεί αίσθημα αδικίας, καθώς νοιώθουν πως τιμωρούνται για τη συνέπειά τους, αφού βάσει του νόμου θεωρούνται «έχοντες» και υψηλόμισθοι με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων.
2) η δυνατότητα μετεγγραφής ενός φοιτητή ή σπουδαστή σε Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. της πολής στην οποία σπουδάζει ο αδελφός ή η αδελφή του, αποτελεί σημαντική ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, χωρίς αντίστοιχο δημοσιονομικό κόστος.
Λόγω τον παραπάνω ζητά από τον Υπουργό να αυξήσει το όριο του ετήσιου κατά κεφαλήν εισοδήματος, τουλάχιστον στις 10.000 ΕΥΡΩ, μετά την αύξηση από τις 7.500 στις 9.000 ΕΥΡΩ.

Παραθέτουμε την ΕΡΩΤΗΣΗ, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Με το Ν. 4186/2013, επιχειρήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διεύρυνση της βάσης των φοιτητών οι οποίοι δικαιούνται μετεγγραφής, μέσω της αύξησης του ορίου του ετήσιου κατά κεφαλήν εισοδήματος από τις 7.500 στις 9.000 ΕΥΡΩ και άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων. Για πρώτη φορά, το Υπουργείο προχώρησε, με ευαισθησία, στη θέσπιση διατάξεων που σκοπό έχουν τη διευκόλυνση οικονομικά ασθενών κοινωνικών ομάδων. Οι διατάξεις, αυτές αντιμετωπίστηκαν θετικά από το κοινωνικό σύνολο.
Εντούτοις, μεγάλη μερίδα ενδιαφερομένων, αποκλείονται των ευνοϊκών ρυθμίσεων, λόγω αύξημένων, σύμφωνα με το νόμο εισοδημάτων. Πρόκειται κυρίως, για μισθωτούς και ιδιαίτερα για ζεύγη δημοσίων υπαλλήλων. Οι εν λόγω συμπολίτες μας, και δεδομένου ότι έχουν δυο σπουδάζοντα τέκνα, είναι λογικό να έχουν προϋπηρεσία περί τα 25 έτη, με αποτέλεσμα οι ετήσιες αποδοχές τους να ξεπερνούν τις 36.000 ΕΥΡΩ, ποσό που αποτελεί και το όριο για μια τετραμελή οικογένεια.
Πρέπει να τονισθεί, ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αποτελούν την κατά τεκμήριο πιο συνεπή ομάδα φορολογουμένων πολιτών, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να αποκρύψουν τα νόμιμα από το μισθό τους εισοδήματα. Το γεγονός αυτό τους δημιουργεί αίσθημα αδικίας, καθώς νοιώθουν πως τιμωρούνται για τη συνέπειά τους, αφού βάσει του νόμου θεωρούνται «έχοντες» και υψηλόμισθοι με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Η δυνατότητα μετεγγραφής ενός φοιτητή ή σπουδαστή σε Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. της πολής στην οποία σπουδάζει ο αδελφός ή αδελφή του, αποτελεί σημαντική ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, χωρίς αντίστοιχο δημοσιονομικό κόστος.
Κατόπιν τούτων
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός :
Αν προτίθεται, εν όψει της αναμενόμενης σχετικής Υπουργικής Απόφασης, να αυξήσει το όριο του ετήσιου κατά κεφαλήν εισοδήματος, τουλάχιστον στις 10.000 ΕΥΡΩ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής σε περισσότερους αδελφούς φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, αποκαθιστώντας το αίσθημα δικαιόυ στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.physionatsis.gr

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

 

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...