Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η τοποθέτηση του Ηλ. Βλαχογιάννη στη Βουλή για τα ''Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα...

Η τοποθέτηση του Ηλ. Βλαχογιάννη στη Βουλή για τα ”Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.”

-

VLAHOYIANIS-ILIAS

Ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης τοποθετήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 13-11-2013, με θέμα «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της ”Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.”».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βλαχογιάννης σημείωσε ότι η λειτουργία μιας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας, είτε κρατικής είτε ιδιωτικής, είναι κάτι που πρέπει να το στηρίξουμε όλοι σε αυτήν τη χώρα.

«Η βούληση της Κυβέρνησης είναι να εξακολουθήσει να υφίσταται η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, αλλά αναδιαρθρωμένη. Δεν πρέπει να είναι μια αμυντική βιομηχανία που θα παράγει ελλείμματα και θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ) έχει και αυτό ανάγκες και πρέπει να συμπεριλαμβάνετε στα αμιγώς στρατιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία έχουν δικαίωμα στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.
Οι Σκοπιανοί γείτονες μας είναι μυθομανείς. Αναζητούν στηρίγματα στην ελληνική ιστορία τα οποία ούτε πρόκειται να τα βρουν ούτε πρόκειται κανένας Έλληνας να δειχθεί να τα παραχωρήσει», ανέφερε.

Παραθέτουμε την ομιλία του Βουλευτή Ηλία Βλαχογιάννη :

Νομίζω ότι απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής έχει εκφραστεί η σύμφωνη γνώμη για την τακτοποίηση της εκκρεμότητας που έχει σχέση με τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Οι ενστάσεις βέβαια υπάρχουν γιατί ήλθε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχαν λόγοι που δικαιολογούν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και δεν νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε σ’ αυτό. Θα συμφωνήσουμε ότι είναι μία Πράξη που συμβάλλει στην ομαλή πληρωμή των οφειλών στους εργαζόμενους και στη συνέχεια της λειτουργίας μέχρι να βρεθεί η οριστική λύση στο θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.
Δεν υπάρχει κανείς που να μην αναγνωρίζει ότι η χώρα αντιμετωπίζει εξωτερικούς κινδύνους. Και είναι φυσικό να αναζητεί πολεμικές βιομηχανίες για τη στήριξη των αμυντικών αναγκών της και εκτός αλλά και στο εσωτερικό της. Η λειτουργία μιας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας, είτε κρατικής είτε ιδιωτικής, είναι κάτι που πρέπει να το στηρίξουμε όλοι σε αυτήν τη χώρα.
Εγώ δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το κρατικό μοντέλο είναι το καλύτερο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει και κρατικό μοντέλο. Παλαιότερα είχαμε ιδιώτες οι οποίοι είχαν κρατικές βιομηχανίες που παρήγαγαν οπλικά συστήματα ή πυρομαχικά –όπως ο μακαρίτης ο Μποδοσάκης- ,οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές που είχε πολεμικές συγκρούσεις και κάλυπταν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Άρα, ό,τι σύστημα -μεικτό, ιδιωτικό, κρατικό- είναι υγιές και στηρίζεται σε σωστές βάσεις, πρέπει να το στηρίξουμε.

Η βούληση της Κυβέρνησης είναι να εξακολουθήσει να υφίσταται η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, αλλά αναδιαρθρωμένη. Δεν πρέπει να είναι μια αμυντική βιομηχανία που θα παράγει ελλείμματα και θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Θα πρέπει να είναι μια αμυντική βιομηχανία που θα παράγει προστιθέμενη αξία, που θα ενισχύει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θα στρέφεται και στην εξωστρέφεια. Θα πρέπει να είναι εξωστρεφής, να μπορεί να καλύψει ανάγκες που υπάρχουν στη διεθνή αγορά και να βγάλει και επιπλέον χρήματα. Αυτό είναι το ζητούμενο.
Η Κυβέρνηση, δια της Υπουργού και μέσω του Πρωθυπουργού, έχει ξεκαθαρίσει ότι βούληση και στόχος μας είναι η εξυγίανση των Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών και το στήσιμο μιας αμυντικής βιομηχανίας που θα είναι υγιής, θα στηρίζεται πραγματικά σε στέρεες βάσεις και θα προάγει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άκουσα πριν τον αξιότιμο Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν υπήρξε αντίδραση για τον ευρωστρατό, από μία ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας του Βελγίου, που ανέγραφε τα ΣΚΟΠΙΑ, ως ‘Μακεδονία’. Καταρχάς, αυτό θα γίνει. Θα υπάρξει αντίδραση δια της διπλωματικής οδού.
Από την άλλη, όμως, ξέρουμε ότι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα Σκόπια αναγνωρίζονται με το όνομα FYROM. Η βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να εξευρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο όνομα. Προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε και εμείς και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν τώρα κάποιος τεχνοκράτης του Υπουργείου Άμυνας του Βελγίου συμπεριέλαβε αυτό το οποίο είπε ο κ. Καμμένος, προφανώς διέπραξε ατόπημα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι αλλάζει η πολιτική της Βελγικής Δημοκρατίας ή η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος μας είναι να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Πραγματικά, πρέπει να εκφράσουμε όλοι τη λύπη μας για την απώλεια του πρώην Υπουργού, του Νίκου του Μάρτη, ενός ανθρώπου που πάλεψε για τα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα στο θέμα της Μακεδονίας. Και δεν πάλεψε απλώς για το όνομα. Πάλεψε για να αποδείξει τη διαχρονική πλαστογράφηση των Σκοπιανών που εκτός από το όνομα, διεκδικούν και την εθνική μας κληρονομιά. Και με συντριπτικά επιχειρήματα απέδειξε -εντός και εκτός Ελλάδος- ότι είναι μυθομανείς οι γείτονες. Αναζητούν στηρίγματα στην ελληνική ιστορία τα οποία ούτε πρόκειται να τα βρουν ούτε πρόκειται κανένας Έλληνας να δειχθεί να τα παραχωρήσει.

Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα μία διευκρίνιση για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού: Αυτό αφορά και το ΝΙΜΤΣ, το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού; Διότι και αυτό έχει ανάγκες και δεν ξέρω αν τα συμπεριλαμβάνετε στα αμιγώς στρατιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή όχι. Πάντως, εξυπηρετεί και στρατιωτικούς και συνταξιούχους στρατιωτικούς, αλλά και πολίτες. Είναι κάτι που πρέπει να το δείτε. Και να καλύψουμε και τις ανάγκες και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Στρατού.
Κυρία Υπουργέ, προφανώς ψηφίζουμε την πρόταση νόμου που φέρατε. Πιστεύουμε ότι θα κινηθείτε στην κατεύθυνση που όλοι θέλουμε, να έχουμε, δηλαδή, μια υγιή Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, να μην έχουμε ελλείμματα που θα πληρώνει ο ελληνικός λαός, αλλά να μην έχουμε και κατάργηση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

www.physionatsis.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ανακοίνωση του ΚΔΑΠ “Το Αερόστατο των Μετεώρων” για τις αιτήσεις για εγγραφή σε ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

▶️ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΔΑΠ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 17/7 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 5/8. ❗️Εάν επιθυμείτε μπορούμε να αναλάβουμε εμείς να κάνουμε την αίτηση για εσάς εντελώς δωρεάν❗️ Για οποιαδήποτε βοήθεια στην αίτηση ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: ☎ 24320-77609 📱 6970408234 📧 [email protected] Θα μας βρείτε📍Θ.Οικονόμου 13 ( Πρώην...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr