Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναφορά του Ηλ. Βλαχογιάννη για τον «τόπο συμφερόντων» των πυροσβεστών

Αναφορά του Ηλ. Βλαχογιάννη για τον «τόπο συμφερόντων» των πυροσβεστών

-

VLAHOYIANIS-ILIAS

Αναφορά προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με θέμα «Τόπος Συμφερόντων Υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα», κατέθεσε ο Ηλίας Βλαχογιάννης.

Στην εν λόγω αναφορά, ο κ. Βλαχογιάννης, εκφράζει την ανησυχία του για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα, να μετατεθούν στον πραγματικό τόπο συμφερόντων τους.
Σύμφωνα με το άρθρο 10Α του Π.Δ. 170/1996 οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι υποβάλουν άπαξ (μία φορά) δήλωση προτίμησης της πόλης, στην οποία επιθυμούν να υπηρετήσουν και η οποία λογίζεται, για την εφαρμογή των διατάξεων του παραπάνω Π.Δ., ως πόλη συμφερόντων τους.
Η πραγματική κατάσταση, σήμερα, είναι διαφορετική για αρκετούς από τους υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο δηλωθείς ως «τόπος συμφερόντων», δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή τους κατάσταση.

Αναφέρονται περιπτώσεις πυροσβεστών, ο τόπος συμφερόντων των οποίων άλλαξε λόγω π.χ. γάμου ή διαζυγίου. Παρόλα αυτά, δεν έχουν δικαίωμα τροποποίησης του, με αποτέλεσμα να «εγκλωβίζονται» στον αρχικά δηλωθέντα ως τόπο συμφερόντων, και να χάνουν τη δυνατότητα μετάθεσης στον πραγματικό τόπο συμφερόντων τους.
Η κατάσταση των εν λόγω συμπολιτών μας δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο, αν αναλογιστούμε πως οι κενές θέσεις λιγοστεύουν και τα οικονομικά τους γίνονται όλο και πιο δύσκολα.
Ο κ. Βλαχογιάννης ζητά από τον Υπουργό, να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου οι υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα να έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν τον τόπο συμφερόντων τους.

Παραθέτουμε την αναφορά, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων:

Σύμφωνα με το άρθρο 10Α του Π.Δ. 170/1996 (Φ.Ε.Κ. 131 τ.Α΄), «Κανονισμός κατάταξης δοκίμων Πυροσβεστών και μεταθέσεων του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος», όπως τροποποιήθηκε με τα ΠΔ 33 /97, 239/97, 150/98, 239/2000, 145/2002, 168/2003, 86/2005, 17/2006 και 132/2007, ισχύουν τα παρακάτω:

« Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι, που υπηρετούσαν στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου διατάγματος και δεν είχαν, μέχρι την έναρξη ισχύος του, δηλώσει τόπο συμφερόντων, υποχρεούνταν εντός μηνός από τη δημοσίευση του, να υποβάλουν άπαξ δήλωση προτίμησης της πόλης, στην οποία επιθυμούσαν να υπηρετήσουν και η οποία λογίζεται, για την εφαρμογή των διατάξεων του εν λόγω Διατάγματος, ως πόλη συμφερόντων τους.
Την ίδια υποχρέωση για δήλωση πόλης συμφέροντος έχουν άπαξ και όσοι κατατάσσονται από τότε κι έπειτα στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η δήλωση υποβάλλεται τον τελευταίο μήνα πριν την αποφοίτηση από την οικεία Σχολή. Όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση εντός της ανωτέρω προθεσμίας θεωρείται η πόλη που υπηρετούν, ως πόλη συμφερόντων τους.

Ως πόλη συμφερόντων ο υπάλληλος δύναται να επιλέξει:
α. Την πόλη γέννησής του, εφόσον σ’ αυτή εδρεύει Πυροσβεστική Υπηρεσία ή την πλησιέστερη προς τον τόπο γέννησής του πόλη στην οποία εδρεύει Πυροσβεστική Υπηρεσία.
β. Την πόλη στην οποία υπηρετεί κατά τη δημοσίευση του εν λόγω διατάγματος.
γ. Την πόλη στην οποία αποδεδειγμένα με συμβολαιογραφική πράξη έχει ιδιόκτητη κατοικία ο ίδιος ή η σύζυγός του.
Η πραγματική κατάσταση, σήμερα, είναι διαφορετική για αρκετούς από τους υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα. Δηλαδή, ο δηλωθείς ως «τόπος συμφερόντων», δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή τους κατάσταση.
Αναφέρονται περιπτώσεις πυροσβεστών, ο τόπος συμφερόντων των οποίων άλλαξε λόγω π.χ. γάμου ή διαζυγίου. Παρόλαυτα, δεν έχουν δικαίωμα τροποποίησης του, με αποτέλεσμα να «εγκλωβίζονται» στον αρχικά δηλωθέντα ως τόπο συμφερόντων, και να χάνουν τη δυνατότητα μετάθεσης στον πραγματικό τόπο συμφερόντων τους.
Η κατάσταση των εν λόγω συμπολιτών μας δυσχεραίνεται, αν αναλογιστούμε πως οι κενές θέσεις λιγοστεύουν και τα οικονομικά τους γίνονται όλο και πιο δύσκολα.

Κατόπιν τούτων
ΕΡΩΤΑΤΑΙ οι κ. Υπουργός :
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προς την κατεύθυνση διευκόλυνσης των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα, να μετατίθενται στον πραγματικό τόπο συμφερόντων τους, δίνοντάς τους το δικαίωμα αλλαγής αυτού, στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων και των αναγκών της Υπηρεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.physionatsis.gr

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

 

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...