Σκρέκας και Παπαστεργίου υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΝ και του Δικτύου Δήμων με Ποτάμια

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποδέχτηκε ο Κώστας Σκρέκας, τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια και Δήμαρχο Λεβαδέων, Ιωάννη Ταγκαλέγκα, και τον Διοικητικό Συντονιστή του Δικτύου, Γεώργιο Χαρίση.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια» και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία και την ανάδειξη των ποταμών που διέρχονται μέσα από πόλεις.

Η ενεργοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ο στόχος είναι η στενότερη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια και την ΚΕΔΕ, για την προστασία και διαχείριση του υδατικού περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε οι τρεις φορείς να εντείνουν τη συνεργασία τους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής σε προτάσεις αναπτυξιακών ερευνητικών έργων και δράσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Τρικαλινός Υπουργός χαρακτήρισε σημαντική πρωτοβουλία την υπογραφή του Συμφώνου και δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να δούμε σοβαρά την προστασία και την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων στις πόλεις και τα χωριά μας και να προχωρήσουμε σε επενδύσεις για τον σκοπό αυτόν. Έχουμε δεσμεύσει 220 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την κατασκευή υποδομών αστικών λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων. Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν στην προστασία των ποταμών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος. Η ανάδειξη των ποταμών στις πόλεις μας θα έχει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και του τουρισμού»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ