ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για κινητοποίηση ενάντια στον προϋπολογισμό καρμανιόλα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΙΣ 6.00μ.μ. Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού-Καρμανιόλα για το 2020 συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Ο φετινός προϋπολογισμός, παρότι είναι ο πρώτος που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης, είναι και αυτός κομμένος και ραμμένος στην ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετεί τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, άρα είναι βαθιά αντεργατικός και αντιλαϊκός.
Είναι η αποδοχή δηλαδή της ενισχυμένης εποπτείας, των πρωτογενών πλεονασμάτων, που βγαίνουν από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού και οδηγούν τους εργαζόμενους, το λαό, σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.
Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει:
• Την παγίωση και μείωση των παροχών για τους ανέργους, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αφορά ουσιαστικά την πρόληψη. Προβλέπονται περικοπές 4 εκατ. ευρώ, όταν ήδη οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι τραγικές, ενώ με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογία επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα, που σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
• Παράλληλα μείωση υπάρχει στις συνταξιοδοτικές δαπάνες καθώς μειώνεται κατά 192 εκατ. ευρώ το κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του νέου ασφαλιστικού που θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου.
• Επίσης μειώσεις κατά 173 εκατ. προβλέπονται ακόμα και για τα επιδόματα των αναπήρων.
• Στον αντίποδα οι πρόσθετες “αναπτυξιακές” φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο καταγράφονται στα 616 εκατ. ευρώ.
• Η εισφοροελάφρυνση από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών φτάνει τα 123 εκατομμύρια ευρώ.
• Η συνολική “απλοχεριά” προς τους επιχειρηματικούς ομίλους από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη των επενδύσεων τους, δίνεται με επιπλέον 6 δισ. ευρώ.
Προβλέπει μεταξύ άλλων:
• Περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 24%. Επίσης, μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων στο 5% από 10%.
• Για τους τραπεζικούς ομίλους προωθούνται απαλλαγές στις εταιρίες που θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια και πολλές άλλες φοροαπαλλαγές.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να δυναμώσουν τους αγώνες απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα τους, στις συλλογικές συμβάσεις, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό.
Τώρα είναι η ώρα οργανωμένα να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε, με οργανωμένο, ταξικό αγώνα μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική και να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ