Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κώστας Σκρέκας για τον Προϋπολογισμό: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια εποχή ισχυρής...

Κώστας Σκρέκας για τον Προϋπολογισμό: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια εποχή ισχυρής ανάπτυξης

-

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε μια ανοδική περίοδο που «θα διαρκέσει πολύ», εξέπεμψε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του την Τρίτη στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020.

Η Κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει το στόχο της να ενεργοποιήσει εντός του έτους τα προγράμματα για την ενίσχυση των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα. Ήδη, εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα πληρωμής για επένδυση που ήταν ενταγμένη στα «Σχέδια Μεταποίησης», υπογράμμισε.

Τα «Σχέδια Μεταποίησης» είναι το πρόγραμμα μέσα από το οποίο 400 εκατομμύρια ευρώ θα προωθηθούν για επενδύσεις στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. «Εμείς μέσα σε 4 μήνες καταφέραμε να ξεκολλήσουμε και να ξεπαγώσουμε αυτά τα κονδύλια που ήταν παγωμένα για 4 χρόνια» τόνισε ο κ. Σκρέκας και προσέθεσε ότι το επόμενο διάστημα οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα θα υπερβούν συνολικά τα 2 δις ευρώ.

«Αλλά όμως δεν σταματάμε εδώ. Βάζουμε βάσεις και νομοθετούμε ώστε να μειωθεί μόνιμα το κόστος παραγωγής» σημείωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι αγρότες πλέον μπορούν να πωλήσουν στο δίκτυο ως το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγουν από τα φωτοβολταϊκά πάρκα. Με αυτή τη ρύθμιση, έχουν τη δυνατότητα να μηδενίσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και επιπλέον αποκτούν μια νέα πηγή εισοδήματος.

Όλα αυτά τα μέτρα αποδεικνύουν ότι ένας από τους βασικούς στόχους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ισχυρή ανάπτυξη. «Και βέβαια ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας χωρίς ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα δεν λογίζεται» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

«Ο προϋπολογισμός του 2020, ο πρώτος προϋπολογισμός που καταθέτει στη Βουλή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», είπε ο κ. Σκρέκας, κλείνοντας την ομιλία του. «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε στην αρχή ενός μακροχρόνιου ανοδικού κύκλου στην οικονομία. Μετά από μια δεκαετή περίοδο ύφεσης, ανεργίας και υπερφορολόγησης, η Ελλάδα εισέρχεται επιτέλους σε μια εποχή ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης, σε μια εποχή ευημερίας για όλους. Και αυτή η εποχή θα διαρκέσει πολύ», κατέληξε.

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία του κ. Σκρέκα στη Βουλή:

“Κατανοώ τη δυσκολίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εγείρουν σοβαρά σημεία κριτικής για την μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προϋπολογισμό που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση.

Βλέπετε έχει συμβεί κάτι μοναδικό στη χώρα μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αυτό που για πολλούς Έλληνες φαντάζει ουτοπικό.
Υλοποίησε μία μία προς μία όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει και όχι μόνο.

Προχώρησε ακόμη περισσότερο και ελάφρυνε ακόμη περισσότερο τους Έλληνες με τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα από φέτος και όχι από το 2020 όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί.

Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλω να πω ότι δεν έχει τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα που έπαιξε τη χώρα κορώνα γράμματα το 2015 και προκάλεσε μια τεράστια ζημιά σε ένα ήδη επιβαρυμένο λαό.

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχει τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα έχει όραμα, έχει σχέδιο και πάνω απ’ όλα έχει σιδερένια θέληση να αλλάξει τη χώρα, να οργανώσει το κράτος να φέρει την ισχυρή ανάπτυξη για να ζουν καλύτερα οι σημερινοί Έλληνες αλλά και οι επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Λυπάμαι όταν βλέπω τους Βουλευτές του Σύριζα αλλά και τον κ. Τσίπρα τον ίδιο να μεμψιμοιρεί και να προσπαθεί με έωλα και αδύναμα επιχειρήματα να κατακρίνει μια εθνική προσπάθεια από μια νέα κυβέρνηση ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ για να αλλάξουν επιτέλους τα κακώς κείμενα στη χώρα μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Ευτυχώς, όμως, έρχεται η ίδια η πραγματικότητα και διαψεύδει τις κακόβουλες σειρήνες των άδικων βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Η μέχρι τώρα διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επιβεβαιώσει τις προσδοκίες αυτών που τον πίστεψαν και τον στήριξαν προεκλογικά, αλλά έχει όμως ανακουφίσει ευχάριστα και όλους τους Έλληνες που βλέπουν γρηγορότερα απ’ ότι νόμιζαν να γίνονται βήματα προόδου στην οικονομία και στη χώρα.

Ένας από τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης είναι η επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης. Και βέβαια ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας χωρίς ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα δεν λογίζεται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, την προσέλκυση νέων αγροτών στον πρωτογενή τομέα και βέβαια την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να διασφαλίσουμε και στις επόμενες γενιές των Ελλήνων ότι θα καλλιεργούν και θα παράγουν τα προϊόντα τους με βιώσιμο τρόπο.

Σήμερα η συμβολή του αγροτικού τομέα είναι πολύ σημαντική στην Ελληνική οικονομία, καθώς το 30% των συνολικών εξαγωγών της χώρας (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) προέρχεται από τα αγρο-διατροφικά προϊόντα, 4% σχεδόν του Α.Ε.Π. της χώρας προέρχεται από τον πρωτογενή τομέα και αν εκεί συνυπολογίσουμε και την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων τότε η συνολική συμβολή του αγρο-διατροφικού τομέα στη συνολική οικονομία της χώρας ξεπερνά το 8%.

Και όμως γι’ αυτό το πολύ σημαντικό τομέα της οικονομίας, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 700.000 Έλληνες και Ελληνίδες, επί τεσσεράμισι χρόνια η κυβέρνηση του Σύρριζα δεν έκανε απολύτως τίποτα. Και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, τους επιφύλαξε και δεκάδες μέτρα τα οποία τους επιβάρυναν βάναυσα.

Να θυμίσω την αύξηση του ΦΠΑ από το 13 στο 24% να θυμίσω ότι είχε συνδέσει το αγροτικό εισόδημα με τις ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το ασφαλιστικό κόστος των αγροτών, να θυμίσω ότι είχε βάλει ειδικό φόρο στο κρασί, ότι είχε αυξήσει την φορολογία των αγροτών από το 13% στο 20% και ότι είχε μειώσει το αφορολόγητο όριο.

Και όχι μόνο αυτό επί τεσσεράμισι χρόνια δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα από το ευρωπαϊκό αγροτικό ταμείο ευρωπαϊκά χρήματα, έμεναν παγωμένα ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εδώ και χρόνια για επενδύσεις που θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα.

Εμείς μέσα 4 μήνες καταφέραμε να ξεκολλήσουμε και να ξεπαγώσουμε αυτά τα κονδύλια που ήταν παγωμένα για 4 χρόνια και ήδη σήμερα εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα πληρωμής για επένδυση που είναι ενταγμένη στα «Σχέδια Μεταποίησης», το πρόγραμμα δηλαδή μέσα από το οποίο 400 εκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκά χρήματα θα προωθηθούν για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα χρήματα το επόμενο διάστημα θα επενδυθούν στον πρωτογενή τομέα μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα Σχέδια Μεταποίησης και τα Σχέδια Βελτίωσης.

Αλλά όμως δεν σταματάμε εδώ. Βάζουμε βάσεις και νομοθετούμε ώστε να μειωθεί μόνιμα το κόστος παραγωγής. Πριν δυο βδομάδες νομοθετήσαμε τη δυνατότητα για πρώτη φορά να μπορεί ένας αγρότης να κατασκευάζει ένα μικρό φωτοβολταϊκό πάρκο ώστε η ενέργεια που καταναλώνει να παράγεται απ’ αυτό και έτσι να μηδενίσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει. Και όχι μόνο αυτό του δίνουμε το δυνατότητα έως και το 75% της ενέργειας που περισσεύει και παράγεται από το φωτοβολταϊκό να μπορεί να την πουλήσει στο ηλεκτρικό δίκτυο και να έχει ένα επιπλέον εισόδημα.

Ένα έξτρα εισόδημα που θα του δώσει τη δυνατότητα να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός να μπορεί να προχωρήσει σε επενδύσεις στην παραγωγή του και πάνω απ’ όλα να μείνει στα χωράφια του, να μείνει στην ύπαιθρο, να συνεχίζει να διασφαλίζει την επισιτιστική επάρκεια της χώρας μας και από την άλλη να συντηρεί με αξιοπρέπεια την οικογένεια του.

Ο προϋπολογισμός του 2020, ο πρώτος προϋπολογισμός που καταθέτει στη Βουλή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε στην αρχή ενός μακροχρόνιου ανοδικού κύκλου στην οικονομία. Μετά από μια δεκαετή περίοδο ύφεσης, ανεργίας και υπερφορολόγησης, η Ελλάδα εισέρχεται επιτέλους σε μια εποχή ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης, σε μια εποχή ευημερίας για όλους. Και αυτή η εποχή θα διαρκέσει πολύ.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...