Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας: “Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία της 2ας Οοκτώβρη”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

«Γυναίκες εργαζόμενες , άνεργες, νέες, συνταξιούχοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν ομοσπονδίες και συνδικάτα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων

Βγαίνουμε μπροστά ακολουθώντας το δρόμο που είναι προς το συμφέρον μας: αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης και πάλης, για τη ζωή που δικαιούμαστε εμείς και οι οικογένειές μας.

Ξεπερνάμε το φόβο και τη μοιρολατρία, προσπερνάμε τις αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργούν παλιές και νέες κυβερνήσεις. Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο – σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης, με παράλληλο τσάκισμα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Αυτή η νέα επίθεση αφορά κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας.Αυτοί που δήθεν«κόπτονται» για τις εργαζόμενες μητέρες, εντελώς ξεδιάντροπα δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να τις καταδικάζουν στην “ευέλικτη” εργασία, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με απουσία μέτρων προστασίας της μητρότητας.Το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» πάει πακέτο με το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών ΣΣΕ, με το άνοιγμα του δρόμου για το φακέλωμα των εργαζομένων, με τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.

Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου είναι αντίθετες σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ να χτυπήσει τους δεσμούς επικοινωνίας και αλληλεγγύης των εργαζομένων μεταξύ τους.
Η δυναμική μας απάντηση είναι αυτή που τους ανησυχεί και τους φοβίζει. Συνεχίζουμε στο δρόμο της οργανωμένης πάλης μας για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας.

Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γνώρισε την Ο.Γ.Ε. και το Σύλλογο που βρίσκεται στην περιοχή σου
www.oge.gr ogekalampaka@outlook.com.gr
τηλέφωνα επικοινωνίας: 6976186822, 6973220371

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ