Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Επιχειρηματικά νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων (12/12/2013)

Επιχειρηματικά νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων (12/12/2013)

-

EPIMELITIRIO-TRIKALA

 

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την πρώτη κατοικία
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Τρικάλων με την υπʼ αριθμ. 7/13 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων αντιτίθεται κατηγορηματικά στην προοπτική άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας για λόγους οικονομικούς αλλά πρωτίστως κοινωνικούς.
Οι ίδιοι λόγοι, επιβάλουν την προστασία και της επαγγελματικής στέγης, όπως και των μέσων παραγωγής ως απαραίτητα εργαλεία βιοπορισμού των επαγγελματιών.
Το Δ.Σ. του Επιμελητήριου Τρικάλων καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει το συνταγματικό δικαίωμα στην κατοικία. Το δικαίωμα στην κατοικία, δεν αποτελεί απλώς μια θεμελιώδη έκφανση του πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, αλλά συνδέεται άρρηκτα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων καλεί τους Τρικαλινούς βουλευτές να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία.
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο Τραπεζικών Δανείων για τις ενεργές επιχειρήσεις ώστε να τις δώσουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις δυσχέρειες της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

 

Πρωτοβουλία για την υποστήριξη της Τοπικής ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Πρωτοβουλία για την υποστήριξη της Τοπικής ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας – Θυρίδες Επιχειρηματικότητας» • Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έως 31 Ιανουαρίου 2014
«Πρωτοβουλία για την υποστήριξη της Τοπικής ανάπτυξης και
Επιχειρηματικότητας – Θυρίδες Επιχειρηματικότητας»
Έργο ΤΟΠΣΑ: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΩ»
Συντονισμός – Διαχείριση: ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ Α.Ε.
Βενιζέλου 1, 42100 Τρίκαλα
Τηλ. 2431028189, Fax: 2431038945, email: [email protected]

 

Αρνητικό ρεκόρ τετραετίας για τις ελληνικές εξαγωγές
Αρνητικό ρεκόρ τετραετίας κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Οκτώβριο σημειώνοντας μεγάλη πτώση 12,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, εξαιτίας κυρίως της μεγάλης υποχώρησης των εξαγωγών προς τις χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν κυρίως σε πετρελαιοειδή. Πτωτικά κινήθηκαν και οι εισαγωγές με μείωση 6,9%.
Τον ίδιο μήνα, η ελληνική βιομηχανία διεύρυνε τις απώλειες, με τον γενικό δείκτη βιομηχανικής παραγωγής να υποχωρεί 5,2%, αντί πτώσης 1,3% που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο.

 

Το επιτόκιο για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές
Με ετήσιο επιτόκιο 8,25%, έναντι 8,50%, θα ρυθμίζονται πλέον οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, λόγω της μείωσης του επιτοκίου αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Ο κλάδος τροφίμων και ποτών διατηρεί τη δυναμική του
Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών συνεχίζει να είναι ο πιο δυναμικός ανάμεσα στις νέες επιχειρήσεις, καταγράφοντας ένα μερίδιο της τάξεως του 69,5%. Κομβικό ρόλο στον κλάδο αυτό διατηρεί ο πρωτογενής τομέας και τομείς όπως το ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι.
Ακολουθούν οι κλάδοι των καλλυντικών, των ειδών υγιεινής και των παραφαρμακευτικών αλλά και των εκδόσεων, του γενικού εμπορίου και των ειδών οικιακής χρήσης.
Παρατηρείται, επίσης, από τα στοιχεία μια στροφή σε εναλλακτικά αντικείμενα δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα η βιοκαλλιέργεια και η παραγωγή και εμπορία τρουφών ή σαλιγκαριών.
Ως προς τη γεωγραφική διαστρωμάτωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της 520 Barcode Hellas, o μεγαλύτερος όγκος των νέων κωδικών δημιουργήθηκε στην Αττική και το 2013 και αμέσως μετά ακολουθεί η Μακεδονία που τη φετινή χρονιά προσπέρασε περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Νησιά του Αιγαίου που ακολουθούν.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Έκθεση Ελλάδος Γεύσεις
Η Έκθεση Ελλάδος Γεύσεις (αγροτικά-παραδοσιακά προϊόντα) θα πραγματοποιηθεί 16-18 Δεκεμβρίου 2013 στον εκθεσιακό χώρο του μετρό Συντάγματος.
Πληρ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Αποστολή στην έκθεση τροφίμων-ποτών WINTER FANCY FOOD SHOW 2014
Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στις ΗΠΑ, στην Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο 16-22 Ιανουαρίου 2014 με αφορμή την έκθεση τροφίμων-ποτών WINTER FANCY FOOD SHOW 2014.
Πληρ: Υπουργείο Μακεδονία Θράκης τηλ. 2311282735 κ. Γκόλιας.

6η Έκθεση BALKANIA WEDDING & HONEYMOON EXPO
Η 6η Έκθεση BALKANIA WEDDING & HONEYMOON EXPO θα διεξαχθεί στην Σόφια 18-19 Ιανουαρίου 2014
Πληρ: Πρεσβεία Ελλάδος στην Σόφια τηλ. +35929447959

3ο ΕλληνοΡωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο
Το 3ο ΕλληνοΡωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο με θέμα: « Προωθώντας Ελληνικά Προϊόντα στην ρωσική αγορά: Τρόφιμα-Ποτά» θα πραγματοποιηθεί 25-26 Ιανουαρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Ξιφασκίας στην Αθήνα.
Πληρ: RM International τηλ. 210-3644281

Ευκαιρία Δικτύωσης με Αμερικανούς Tour Operators
Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ανακοινώνει την 3η Ευκαιρία Δικτύωσης με Αμερικανούς Tour Operators στην Αθήνα 3-6 Φεβρουαρίου 2014
Πληρ: Ελληνο Αμερικανικό Επιμελητήριο

Διεθνής Έκθεση Νωπών Φρούτων και Λαχανικών FRUITLOGISTICA
Η Διεθνής Έκθεση Νωπών Φρούτων και Λαχανικών FRUITLOGISTICA θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Φεβρουαρίου 2014 στον εκθεσιακό χώρο Messe Berlin στο Βερολίνο της Γερμανίας.
Πληρ.: κ. Φ. Ζωγοπούλου, Τηλ. 2109982146.

Έκθεση Τροφίμων PRODEXPO 2014
Η Έκθεση Τροφίμων PRODEXPO 2014 θα πραγματοποιηθεί 10-14 Φεβρουαρίου 2014 στην Μόσχα της Ρωσσίας. Πληρ: ΟΠΕ, κος Σγουράκης τηλ. 2109982169.

1η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών Αρτοποιϊας Foodrexzyma
Η 1η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών Αρτοποιϊας Foodrexzyma θα πραγματοποιηθεί 21-24 Φεβρουαρίου 2014 στο MEC Παιανίας.
Διοργάνωση-Πληρ: ΑΤΟΥ, τηλ. 2109576100

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός για καύσιμα στην Π.Ε. Τρικάλων
Προκήρυξη τακτικού ανοικτού διεθνή μειοδοτικού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ., ΤΕΙ Παράρτημα Τρικάλων, ΙΚΑ Υποκατάστημα Τρικάλων, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων), ΟΑΕΔ Τρικάλων για το έτος 2014
Καταληκτική ημερομηνία: 14/1/2014, 10:00 πμ
Προϋπολογισμός: 372.204,00 € (με ΦΠΑ)

Διαγωνισμός για καύσιμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. θα διεξαχθεί ο δ/σμός για την ανάδειξη προμηθευτή υγρών καυσίμων θέρμανσης των υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.
Φορέας-Πληρ: Αποκεντρωμένη Διοίκηση τηλ. 2413503585.

 

……………………………………….

 

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!
Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:
• Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)
• Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail
• Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση
• Πληρωμή των συνδρομών σας Online
…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: [email protected]

 

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]