Υπόμνημα του ΣΤΕΜ στον Δήμαρχο Καλαμπάκας, για έργα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

STEM-SM

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων (ΣΤΕΜ) συναντήθηκε χθες με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Δημήτρη Σακελλαρίου και του παρέδωσε υπόμνημα με θέματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Το πλήρες κείμενος του υπομνήματος έχει ως εξής:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε ο ΣΤΕΜ θέλουμε να είναι το σημείο αναφοράς για τον τουρισμό στην περιοχή μας, να είναι το όργανο που θα κάνει προτάσεις προς κάθε κατεύθυνση, να είναι το όργανο που θα μπορεί να ενώνει και να συντονίζει τους επαγγελματίες, να προάγει την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, να εφαρμόζει κανόνες δεοντολογίας και συμπεριφοράς, να συμμετέχει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την προβολή και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Στα πλαίσια πραγματοποίησης των στόχων μας και της τεράστιας κρίσης που βιώνουμε, θα θέλαμε να σας θέσουμε τα παρακάτω θέματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.
1. Ο φωτισμός των βράχων των Μετεώρων που σε μεγάλο βαθμό δεν λειτουργεί και δίνει αρνητική και δυσφημιστική εικόνα, που δεν αρμόζει στο ¨μέγεθος¨ της περιοχής μας.
2. Δημιουργία ολοκληρωμένων εντύπων, χαρτών, οπτικοακουστικού υλικού, video , site του Δήμου κ.τ.λ. και προβολή αυτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
3. Συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού με το προαναφερθέν υλικό.
4. Δημιουργία υποδομής τέτοιας, που να δίνει κίνητρα για αύξηση των διανυκτερεύσεων, όπως το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης, το γεωλογικό μουσείο, θεματικά πάρκα, αίθουσα φιλοξενίας εκθέσεων, ανάπτυξη εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.
5. Διερεύνηση τρόπων χρηματοδότησης, για προβολή, εκπαίδευση και δημιουργία υποδομής εναλλακτικού τουρισμού, με συμμετοχή σε προγράμματα εθνικά και ευρωπαϊκά, από κοινού με τον Δήμο και το ΚΕΝΑΚΑΠ.
6. Ανταποδοτικότητα τελών.
7. Διάνοιξη και συντήρηση των περιπατικών μονοπατιών, τοποθέτηση ταμπελλών, ανάπτυξη πίστας αναρρίχησης και αναρριχητικών διαδρομών.
8. Μείωση δημοτικών φόρων και τιμολογίων νερού κατά 30-40%, για να συμβαδίζουν με τη μείωση των εισοδημάτων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
9. Νομική διερεύνηση του τρόπου, κατά τον οποίο είτε με τη μορφή εισόδου είτε με τη μορφή πάρκινκ, να υπάρχει χρέωση υπέρ του Δήμου, στον επισκέπτη των Μετεώρων, που δεν διανυκτερεύει και ιδιαίτερα στα αυθημερόν groups.
10. Εξέταση δυνατότητας από τη πλευρά του Δήμου, για παραχώρηση μεταφορικού μέσου προς τη τουριστική αστυνομία, καθότι δεν έχουν, για να μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα τους ελέγχους στα Μετέωρα.

Είμαστε σε θέση σαν σύνδεσμος, να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει ο Δήμος για τη προβολή της περιοχής καθώς και να τροφοδοτήσουμε με υψηλής ποιότητας φωτογραφικό υλικό καθώς και εξειδικευμένες γνώσεις για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img