Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Δ.Σ. Καλαμπάκας: Προϋπολογισμός, Χριστουγεννιάτικα και... ξυλοδαρμός!

Δ.Σ. Καλαμπάκας: Προϋπολογισμός, Χριστουγεννιάτικα και… ξυλοδαρμός!

-

p189ri4q0o1fhut6r48br9ngv96

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας, το οποίο συνεδρίασε από τις 6 το απόγευμα έως τις 8:00 για μια σειρά θεμάτων τής ημερήσιας διάταξης, ενώ από τις 8:000 έως τις 10:00 συνεδρίασε με μόνο θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το Οικονομικό έτος 2014.
Για την ιστορία και μόνο σημειώνουμε ότι ο προϋπολογισμός του 2014 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς δεν τον ψήφισαν οι κ.κ. Βύρων Μπουτίνας, Γιάννης Παπαμιχαήλ και Στέργιος Τσιαντούλας.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., κ. Μπουτίνας, σημείωσε πως για τον προϋπολογισμό του 2014 είναι δύσκολο να γίνει κριτική, αφού θεωρεί πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου τον χαρακτήρισε απλά δύσκολο.
Επί του θέματος τοποθετήθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παπαμιχαήλ και Θάνος, λέγοντας πως τέτοιοι προϋπολογισμοί καταδεικνύουν πως η πορεία του Δήμου πρέπει να αλλάξει και να γίνουν προσπάθειες, έτσι ώστε οι Δήμοι να είναι αυτοτελείς. Με την άποψή τους συμφώνησε και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, αλλά ζήτησε την ανάπτυξη της πρότασης του κ. Θάνου.
Σημειώνεται πως τον προϋπολογισμό για το 2014 τον παρουσίασε ο Διευθυντής Οικονομικών του Δήμου Καλαμπάκας κ. Παναγιώτης Κοτσόπουλος.

Εκτός ημερησίας διάταξης
Το θέμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διατάξεως, όπως σας είχαμε ενημερώσει τη Δευτέρα.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ηρακλής Αλμπάνης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόθεσή του Δήμου να διοργανώσει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες.
Ανέφερε την δημιουργία ενός ψυχαγωγικού χριστουγεννιάτικου πάρκου στην πόλη σε συνεργασία με την εταιρεία e-trikala του Δήμου Τρικκαίων, με του οποίους συμφώνησαν την σύνδεση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Καλαμπάκας με τον «Μύλο των Ξωτικών» που ανοίγει σε λίγες ημέρες. Οι υπεύθυνοι του e-trikala και του Μύλου των Ξωτικών» πρότειναν να γίνουν δράσεις στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στην Πλ. Δημουλά και να στηθούν σπιτάκια στον πεζόδρομο της οδού Τρικάλων. Επίσης, υπάρχουν επαφές με επιχειρηματία για το στήσιμο κι ενός παγοδρομίου, αλλά για την ώρα το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση.
Το δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση της χρήσης των πλατειών όπως συμβαίνει, για τυπικούς λόγους, σε αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης, ο κ. Αλμπάνης είπε πως τις εκδηλώσεις θα συνδράμουν σύλλογοι της περιοχής, ενώ ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης του καρουσέλ θα δώσει σε όλα τα σχολεία της πόλης δωρεάν κάρτες για τα παιδιά, όπως άλλωστε το είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας την περασμένη Παρασκευή.

Ξυλοκοπήθηκε ο πρόεδρος του Κορυδαλλού
Την καταγγελία ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου την έκανε ο κ. Θάνος, ο οποίος είπε πως ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητα Κορυδαλλού κ. Καραμήτρος ξυλοκοπήθηκε από συγχωριανό του και άλλους τρεις άνδρες γιατί δεν τους έδωσε νερό για το χωράφι τους.
Το θέμα τάραξε την ήρεμη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά η επίθεση καταδικάστηκε απερίφραστα από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Καταδικάζουμε την χειροδικία εις βάρος του κ. Καραμήτρου και τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν», τόνισε ο Δήμαρχος.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
Από τα 64 θέματα που περιλαμβάνονταν αρχικά στην ημερησία διάταξη της 16ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τα 12, ενώ τα υπόλοιπα είχαν συζητηθεί στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή.
Απ’ όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, άξια αναφοράς είναι οι προσλήψεις 40 εργαζομένων που θέλει να προσλάβει ο δήμος με δίμηνες συμβάσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών του, μια που έχουν ολοκληρωθεί και τα οκτάμηνα και τα δίμηνα του εργάζονταν στον Δήμο.
Ο Δήμος επιθυμεί να προσλάβει σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου 4 χειριστές εκχιονιστικών μηχανημάτων, 4 χειριστές γκρέιντερ, 6 οδηγούς χειριστές JCB, 1 οδηγό γερανοφόρου οχήματος 4 ηλεκτρολόγους, 8 οδηγοί Δ.Ε Γ΄ Κατηγορίας και 13 εργάτες Γενικών καθηκόντων.

Απαγόρευση αλιείας στον Ασπροπόταμο
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας λαμβάνοντας υπόψη της εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χελιδώνη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την παράνομη αλιεία πέστροφας στον Ασπροπόταμο, αποφάσισε την απαγόρευση της αλιείας για δυο χρόνια.

Παρουσίαση τεχνικού προγράμματος για το 2014
Την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος για το 2014 την έκανε ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστας Τόλης. Ο κ. Τόλης στην εισήγηση του μίλησε για το πρόγραμμα, το οποίο προϋπολογίζεται σε 6.476.936,54 ευρώ.
Παρά τις αντιδράσεις κυρίως από πρόεδρους Τοπικών Κοινοτήτων για περισσότερα έργα, το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ επ’ αυτού ο δήμαρχος είπε πως και ο ίδιος θέλει να κάνει περισσότερα έργα, άλλα τα χρήματα που φτάνουν στον Δήμο είναι ελάχιστα.

ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

 

{gallery}DS-KALAMBAKAS-22-11:::0:0{/gallery}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.physionatsis.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

 

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220