ΕΟΣΚ: Πρώτη ορειβατική εξόρμηση

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

EOSK-OREIVASIA-KAPI

Μικρή, αλλά δυναμική και θαρραλέα ήταν η συμμετοχή των ορειβατών του τμήματος ΚΑΠΗ, Τρίτης ηλικίας, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» 2011, στην πρώτη μας ορειβατική εξόρμηση. Αυτό οφείλεται στην συνεχή βροχόπτωση κατά τις πρωινές ώρες.
Παρά ταύτα η βροχή δεν ήταν ικανή να μας χαλάσει τη διάθεση και η αναχώρηση έγινε στις 10.30 π.μ με ενθουσιασμό, κρατώντας όλοι μας τις ομπρέλες στα χέρια. Σε κάθε περίπτωση το πρωινό ήταν ξεχωριστό κοντά στη φύση, με ανθρώπους που την αγαπούν και τη σέβονται και με το κέφι μας να φτιάχνετε, ήδη από την στιγμή της αναχώρησης. Η αλλαγή του καιρού από βροχή σε ήλιο μας έκανε να νοιώσουμε όμορφα… Ήταν, θα έλεγα, μια ορειβασία … πνευματικής αποτοξίνωσης ανάμεσα σε γελαστούς και αισιόδοξους ανθρώπους.
«Η ορειβασία είναι μια δραστηριότητα που σε ηρεμεί, σε ξεκουράζει αν εργάζεσαι όλη την εβδομάδα, συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και στην καταπολέμηση του στρες».
Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν από Καλαμπάκα – πλατανόδασος Διάβας– Πηγές Γκούρας – Διάβα – Επιστροφή.
Το τοπίο που αντικρίσαμε ανάμεσα σε πυκνά αιωνόβια πλατάνια στις πηγές της Γκούρας με το τρεχούμενο γάργαρο νερό, ήταν μαγευτικό.
Η διάρκεια της διαδρομής που διανύσαμε ήταν 02,00 ώρες. Αρχηγός ορειβασίας είχε ορισθεί ο κ. ΤΣΙΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.
Στον τερματισμό, όλοι ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μιλήσαμε με πολύ καλά λόγια για την ομορφιά της περιοχής και για τη διαδρομή η οποία ήταν καταπληκτική. Οι πιο φανταστικές εικόνες είναι, όταν η φύση είναι ζωντανή – όταν βρέχει, όταν έχει ομίχλη, όταν βγαίνει ήλιος… Αν και είχε χαμηλό βαθμό τεχνικής δυσκολίας σε κάποια σημεία ήθελε λίγο προσοχή γιατί κάποιες παγίδες λάσπης και μερικές βρεγμένες πέτρες δοκίμαζαν τις ικανότητες των συμμετεχόντων στην ορειβασία.
«Όποιος έρθει στο βουνό δεν φεύγει, όση ταλαιπωρία κι αν έχει… ξεχνά τα πάντα, η κούραση φεύγει και στο μυαλό του μένει η όμορφη εικόνα της περιοχής …»
Εύχομαι η τοπική κοινωνία στο μέλλον να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο την ορειβασία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης.

ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ.Κ.

ΦΑΜΙΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ