Ε65: «Αγγίζει» το 90% η πρόοδος στο νότιο τμήμα, έτοιμο μέσα στο 2023 το Τρίκαλα-Εγνατία

Προχωρούν τα έργα στο νότιο τμήμα του Ε65 (Κεντρικής Ελλάδας), το οποίο συνδέει τη Λαμία με την Ξυνιάδα Δομοκού.

Η πρόοδος των εργασιών έχει φτάσει γύρω στο 88% και το μοναδικό πρόβλημα που έχει καθυστερήσει την ολοκλήρωση του έργου αφορά σε ένα τμήμα του άξονα πριν τη σήραγγα Όθρυος το οποίο αποφασίστηκε να παρακαμφθεί με νέα χάραξη.

Το μήκος του νότιου τμήματος ανέρχεται συνολικά σε 32,5 χλμ., ενώ έχει παραδοθεί ήδη σε κυκλοφορία το τμήμα 14,5 χλμ. από τη Λαμία έως τον ανισόπεδο κόμβο Καρπενησίου.

Μόλις ολοκληρωθεί το νότιο τμήμα του Ε65 (κόστος 300 εκ. ευρώ), θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος μήκους 111 χλμ. που θα φτάνει από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα και ο χρόνος ταξιδιού από την Αθήνα έως την πόλη της Θεσσαλίας δεν θα υπερβαίνει τις 3 ώρες.

Πρόκειται για έναν νέο οδικό άξονα που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών, μιας και παρακάμπτει τις εφιαλτικές στροφές τόσο στην πλευρά της Λαμίας όσο και στην πλευρά του Δομοκού.

Η ολοκληρώση του νότιου τμήματος εκτιμάται ότι θα γίνει προς τα τέλη του 2023 ή τις αρχές του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2017 βρίσκεται σε λειτουργία το μεσαίο τμήμα του E65 Ξυνιάδα – Τρίκαλα, ενώ κατασκευάζεται και το βόρειο τμήμα (μήκους 70,5 χλμ.) Τρίκαλα-Εγνατία Οδός, το οποίο δεν θα είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι του 2023.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ