Π.Ε.Κ. Δ.Ε. Τρικάλων: Εκλογές ΠΥΣΔΕ Τρικάλων

Τo Σάββατο 5 Νοεμβρίου, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για την πατρίδα μας πολιτική και οικονομική συγκυρία, καλούμαστε να δώσουμε τη δική μας μάχη ως εργαζόμενοι και ως εκπαιδευτικοί.
Οι σημερινοί κυβερνώντες υλοποιούν και στον χώρο της εκπαίδευσης τις πιο σκληρές αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.
Ο χώρος της εκπαίδευσης έγινε βορά στις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές και ιδεολογίες, όπως αναδεικνύεται από το γεγονός της παντελούς έλλειψης στήριξης των εκπαιδευτικών μονάδων την περίοδο της πανδημίας. Αυτό το κρίσιμο διάστημα η Υπουργός Παιδείας ουδέποτε έκανε λόγο για ουσιαστικά μέτρα στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα παιδαγωγικά και πολιτιστικά κενά των μαθητών.
Η Υπουργός, προκειμένου να υποστηρίξει τις αντιλαϊκές πολιτικές του κόμματός της, αντιμετωπίζει με πρωτοφανή εμπάθεια και αρνητισμό τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους τους και ενεργεί υπό καθεστώς τρόμου προκειμένου να τους φιμώσει. Επιβαρύνει τους εκπαιδευτικούς και με άλλα καθήκοντα, όπως αυτό της γραμματειακής υποστήριξης, αποδυναμώνοντας το εκπαιδευτικό τους έργο.
Την ίδια στιγμή εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε μισθούς πείνας, που δεν μας επιτρέπουν να ζήσουμε αξιοπρεπώς από το λειτούργημά μας. Πόσο μάλλον οι αναπληρωτές και οι πιο νέοι συνάδελφοι, που εργάζονται στις εσχατιές της χώρας, μακριά από τις οικογένειές τους και πολλές φορές κάτω από άθλιες συνθήκες.
Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών αναδεικνύουμε συνεχώς το σύνολο των προβλημάτων που μαστίζουν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και προτείνουμε συγκεκριμένες, επεξεργασμένες και υλοποιήσιμες λύσεις.
Οι αιρετοί που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια της Π.Ε.Κ αγωνίζονται, διαχρονικά, για διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία στη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αλλά και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων.
Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη μάχη των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Ø Αγωνιζόμαστε για υψηλής ποιότητας Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για όλα τα παιδιά του κόσμου!
Ø Αγωνιζόμαστε για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, για ίσες ευκαιρίες που θα αμβλύνουν την ανισότητα των αφετηριών!

Π.Ε.Κ. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΠΥΣΔΕ
ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΚΑΡΝΕΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΜΕΜΤΣΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΜΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ