Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Τρικάλων: Κάλεσμα στην απεργία της Πέμπτης 10/6

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 10.00 Π.Μ.

(Προσυγκέντρωση στην είσοδο του κτηρίου της Νομαρχίας στις 9:30 π.μ)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Τρικάλων και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.

Συναδέλφισσες-οι,

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε σε διαβούλευση ανατρέπει πλήρως δικαιώματα που με τους αγώνες τους έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες. Εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα περιορίζονται ή και καταργούνται πλήρως.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει:

• Κατάργηση του 8ωρου και αύξηση των υποχρεωτικών απλήρωτων υπερωριών

• Θεσπίζει τη λεγόμενη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» με ατομική συμφωνία εργοδότη–εργαζόμενου, με εκβιαστικούς όρους για τους εργαζόμενους, καταργώντας έτσι τις συλλογικές συμβάσεις

• Καταργεί την υποχρέωση επαναπρόσληψης των εργαζομένων στην περίπτωση που κριθεί δικαστικά ως παράνομη και άκυρη η απόλυσή τους

• Καταργεί επί της ουσίας το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε)

• Υποχρεώνει τα συνδικάτα να λειτουργούν με «ηλεκτρονικές» διαδικασίες, χτυπώντας τα στην καρδιά της λειτουργίας τους που είναι η επικοινωνία, η ζύμωση και ο διάλογος μεταξύ των εργαζομένων.

• Υποχρεώνει τα συνδικάτα να εγγραφούν στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε., το οποίο είναι υπό τον έλεγχο του κράτους και βάζει πολλαπλά εμπόδια και περιορισμούς στη διαδικασία κήρυξης απεργίας.

• Καταργούν την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών (αν και όταν αυτές πληρώνονται). Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ωφελεί μόνο τους εργοδότες κι αποστερεί τη μόνη μέρα ξεκούρασης από τους εργαζόμενους.

Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο–λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε έτσι ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή, να μην ψηφιστεί κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έδωσαν μια πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση με τη μαζική απεργιακή κινητοποίησή τους στις 6 του Μάη. Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα και καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα στο νομό Τρικάλων και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη με τη συμμετοχή μας:

• την Πέμπτη 10/6 και ώρα 10π.μ. στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, στην κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,

δίνουμε το «αγωνιστικό παρών» στην Γενική Απεργία
Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, την Πέμπτη 10/6 και ώρα 10π.μ.
για να βροντοφωνάξουμε:

• Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία
• Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις
• Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.
• Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Υ.Π.Ε.Τ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ