Τρίκαλα: Το πρώτο Αυτόματο Σύστημα σε δημοτικό χώρο στάθμευσης – Τέλος το παράνομο πάρκινγκ σε θέσεις ΑΜΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με αυτόματο σύστημα ο Δήμος Τρικκαίων παρέχει πλέον 24ωρη στάθμευση σε φυλαγμένο χώρο. Στον δημοτικό χώρο στάθμευσης της οδού Κανούτα θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 το νέο σύστημα, παρέχοντας ευκολία και ταχύτητα.

Την Κυριακή έγιναν οι τελευταίες δοκιμές και, όπως τόνισε ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας Αστική Ανάπτυξη ΑΕ, Τάκης Παζαΐτης «διευκολύνουμε τους πολίτες με το νέο σύστημα και ταυτόχρονα βάζουμε τάξη στη στάθμευση στην πόλη, με μια σειρά πρόσθετων ενεργειών».

Το σύστημα είναι εξαιρετικά απλό: μόλις εισέρχεται το όχημα στον χώρο, ο οδηγός λαμβάνει ένα κουπόνι – απόδειξη, το οποίο κρατά στο όχημά του. Όταν επιθυμήσει να φύγει, σκανάρει το κουπόνι στο αυτόματο μηχάνημα, βλέπει το ποσό πληρωμής και πληρώνει, είτε με μετρητά (κέρματα, σε ειδική σχισμή) είτε με κάρτα τράπεζας, που επίσης σκανάρεται αυτόματα.

Το κόστος είναι ελάχιστο για έναν δημοτικό, φυλαγμένο χώρο στάθμευσης: 1,60 € την ώρα και 0,80 € για κάθε επόμενη μισή ώρα, ενώ την Κυριακή (7 το πρωί μέχρι 7 το πρωί της Δευτέρας) η στάθμευση είναι δωρεάν.

Πλέον, με τον τρόπο αυτόν ο χώρος στάθμευσης λειτουργεί όλο το24ωρο και προσφέρει ασφάλεια στους οδηγούς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στον χώρο λειτουργεί και δωρεάν σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Το σύστημα θα εξεταστεί ως προς τη λειτουργία του τις πρώτες μέρες, προκειμένου να λυθούν πιθανά προβλήματα, οπότε η Αστική Ανάπτυξη ζητά τη συνεργασία των οδηγών. Στη συνέχεια θα αξιολογηθεί συνολικότερα η πορεία του συστήματος, ώστε αυτό να τοποθετηθεί και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πλατείας Δικαστηρίων.

Θέσεις ΑμΕΑ: Αυτόματο σύστημα ειδοποιεί για παραβάτες

Ο Δήμος Τρικκαίων έθεσε σε εφαρμογή ένα καινοτόμο σύστημα, προκειμένου να αποτρέψει την παράνομη στάθμευση σε θέσεις που προορίζονται αποκλειστικά για οχήματα ΑμεΑ.

Το Σύστημα Αποτρεπτικής Στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ, εξασφαλίζει τον έλεγχο και τη διατήρηση των συγκεκριμένων θέσεων μόνο για πολίτες που δικαιούνται την συγκεκριμένη παροχή.

Με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, το σύστημα «διαβάζει» το όχημα ατόμου με αναπηρία και στέλνει άμεση ειδοποίηση στη Δημοτική Αστυνομία, που σε ελάχιστο χρόνο βεβαιώνει πιθανή παράβαση.

Η αυτοματοποίηση θα επεκταθεί και σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, διαβάσεις πεζών και ράμπες σε πεζοδρόμια για ΑμεΑ, γονείς με καροτσάκια.

«Η τεχνολογία μπορεί όντως να μας βοηθήσει να ζήσουμε πιο πολιτισμένα. Εδώ και μία εβδομάδα, όλες οι θέσεις ΑμεΑ στην πόλη απέκτησαν ένα νέο σύστημα διασφάλισης, ότι μόνον αυτοκίνητα ανθρώπων με αναπηρίες θα μπορούν να παρκάρουν εκεί», λέει ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως εξηγεί, ο ειδικός αισθητήρας στην άσφαλτο αντιλαμβάνεται την ύπαρξη αυτοκινήτου και αναζητά την ειδική RFID κάρτα, η οποία ήδη διατίθεται δωρεάν σε όσους δικαιούνται την ειδική μπλε κάρτα. Αν δεν την εντοπίσει, ειδοποιείται αυτόματα το κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο ανήκει σε άνθρωπο με αναπηρίες που απλώς δεν έχει την RFID κάρτα, δεν βεβαιώνεται παράβαση.

«(Γατούλες μεΑ είναι πάντα ευπρόσδεκτες!)», καταλήγει ο κ. Παπαστεργίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ