Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Στο Δημαρχείο Καλαμπάκας οι τρεις βουλευτές Ν. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ - Υπόμνημα...

Στο Δημαρχείο Καλαμπάκας οι τρεις βουλευτές Ν. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – Υπόμνημα με έργα τους έδωσε ο Δήμαρχος

-

DIMARXEIO SYRIZA 13-2-15 00024

 

 

Την πρώτη τους επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Την κ. Παναγιώτα Δριτσέλη και τους κ. Σάκη Παπαδόπουλο και Χρήστο Σιμορέλη υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Γιαννάκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμπάκας κ. Ζώης Χαλατσάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου.

Ο κ. Σινάνης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να υποδέχεται στο γραφείο του τρεις βουλευτές μαζί και τους παρέδωσε υπόμνημα με τα έργα που θέτει η δημοτική Αρχή σε προτεραιότητα και είναι τα εξής:

1. Συνέχιση και ολοκλήρωση του μεγάλου έργου Ε65, που αποτελεί έργο πνοής για όλη τη Θεσσαλία. Ο Ε-65 διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας και της Θεσσαλίας και καταλήγει στην Εγνατία Οδό. Ενώνει την Ελλάδα, συμβάλλοντας και στην ανάπτυξη της περιοχή μας και βγάζει ολόκληρες περιοχές από την απομόνωση.

2. Κατασκευή του νέου περιφερειακού δρόμου Καλαμπάκας , ώστε να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι της πόλης, ιδιαίτερα από την διέλευση μεγάλων και βαρέων οχημάτων.

3. Ηλεκτροκίνηση του ΟΣΕ. Ένα έργο πνοής για την πόλη μας. Η ηλεκτροκίνηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουρισμού , στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της ευρύτερης περιοχής από την οποία διέρχεται ο σιδηρόδρομος.

4. Ξενία. Σε πρώτη φάση επιχορήγηση για τη δομική στήριξη αυτού του ιστορικού και μοναδικού κτιρίου, ώστε να αποκατασταθούν κάποιες βλάβες που αφορούν τη στατικότατα του κτιρίου και μη κινδυνεύσει με κατάρρευση.

5. Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καλαμπάκας. Είναι , ίσως, το πιο παλιό δίκτυο με αμιαντοσωλήνες, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

6. Ασφαλτόστρωση του οδικού του νέου σχεδίου πόλης, αλλά πολλών άλλων δρόμων και στην πόλη και σε πολλά χωριά που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

7. Κατασκευή παιδικών χαρών στην πόλη της Καλαμπάκας , αλλά και σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου, ώστε να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

8. Να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τη λήψη του ψηφιακού σήματος της DIGEA από όλες τις περιοχές του Δήμου. Η περιοχή μας, και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του δήμου, δεν έχει τη δυνατότητα λήψης του ψηφιακού σήματος εξαιτίας του ιδιαίτερου ανάγλυφου της. Ο δήμος, εξαιτίας του υψηλού κόστους εγκατάστασης αναμεταδοτών , αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες λήψης του ψηφιακού σήματος από όλες τις περιοχές, με ίδιες δαπάνες.

9. Ιδιαίτερη επιχορήγηση για την εξόφληση των πολλών και παλιών οφειλών του δήμου που έχουν τελεσιδικήσει με δικαστικές αποφάσεις. Ο δήμος, αδυνατεί να καλύψει όλες αυτές τις δαπάνες και για τις οποίες μάλιστα δεν φέρει καμιά ευθύνη.

10. Συντήρηση και αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου της γέφυρας της Σαρακίνας, ένα ιδιαίτερο ξεχωριστό μνημείο , τόσο για την ιστορία του τόπου , όσο και για την ανάπτυξη του τουρισμού. Μάλιστα για το έργο αυτό , υπάρχει έτοιμη μελέτη και ήδη έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα « Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-13» με τον τίτλο « Ανάπλαση περιοχής λίθινης τοξωτής γέφυρας στον οικισμό Σαρακίνας του δήμου Καλαμπάκας», προϋπολογισμού 900 χιλιάδων ευρώ .

11. Συνέχιση των έργων αλλά και της προμήθειας οχημάτων και εξοπλισμού που είναι ενταγμένα στο πράσινο ταμείο. Τέτοια έργα είναι :
1. Μονοπάτι κάτω από τους βράχους των μετεώρων.
2. Απορριμματοφόρο ανακύκλωσης.
3. Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων.

12. Πρόσληψη εργατικού δυναμικού που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του δήμου. Ο δήμος έχει ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό και πρέπει να έχει λόγο στην επιλογή του προσωπικού, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.

13. Απλοποίηση της γραφειοκρατίας, ώστε οι εγκρίσεις και αποφάσεις να γίνονται σε μικρότερο χρονικό διάστημα , πράγμα που θα βοηθήσει στη καλύτερη και ουσιωδέστερη λειτουργία του δήμου.

14. Αύξηση της επιχορήγησης προς το δήμο μας , τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας μας, με δύσκολο και ξεχωριστό ορεινό ανάγλυφο. Άρα με πολύ μεγάλες δυσκολίες κάλυψης των λειτουργικών αναγκών 76 χωριών, αριθμός τεράστιος ( ηλεκτροφωτισμός- ύδρευση – αποκατάσταση τεράστιου οδικού δικτύου- αποκατάσταση των πολλών ζημιών εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν κατά τους χειμερινούς μήνες- προσβασιμότητα).

15. Κατασκευή του Ταρτάν του γηπέδου Καλαμπάκας , ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των αθλητικών συλλόγων , αλλά και των νέων της περιοχής.

16. Προώθηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών και δημόσιων κτιρίων.

17. Ενίσχυση πρωτογενούς τομέα. Να δοθούν κίνητρα στη γεωργία και την κτηνοτροφία , ώστε να σταματήσει αυτή η δραματική μείωση του εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων.

18. Οργάνωση μιας συνάντησης εργασίας με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών του νομού και όλων των εμπλεκομένων φορέων με θέμα τον τουρισμό και τα μεγάλα έργα του τόπου μας ( Ε65 κ.τ.λ.).

Συνδρομή – συμπαράσταση και προώθηση σημαντικών –έργων – προβλημάτων του δήμου μας.

1. ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ του δήμου Καλαμπάκας σε δήμο Μετεώρων.

2. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

3. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Δ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ. Έργο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-13 και για το οποίο ήδη υπάρχει απόφαση ένταξης.

4. Ανάπλαση περιοχής λίθινης τοξωτής γέφυρας στον οικισμό Σαρακίνας του δήμου Καλαμπάκας». Έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα « Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-13» με τον τίτλο « Ανάπλαση περιοχής λίθινης τοξωτής γέφυρας στον οικισμό Σαρακίνας του δήμου Καλαμπάκας», προϋπολογισμού 900 χιλιάδων ευρώ.

5. ΕΛΕΥΣΗ του φυσικού αερίου στην πόλη μας.

6. ΕΝΙΣΧΥΣΗ του αστυνομικού τμήματος.

7. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της δημοτικής αστυνομίας.

8. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των υπηρεσιών που έφυγαν από την πόλη (ΕΦΟΡΙΑ , ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΙΚΑ).

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε μια μεγάλη περιοχή και μάλιστα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

10. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Ξυλογλυπτικής Σχολής. Η Ξυλογλυπτική σχολή είναι μοναδική στην Ελλάδα και είναι κρίμα να εκλείψει και αυτή από την περιοχή μας.

11. ΑΠΟΔΟΣΗ στο δήμο μας του πρώην κέντρου υγείας- νοσοκομείου , που ανήκει στον Στρατό, ώστε να συντηρηθεί και να μην καταρρεύσει.

12. ΑΠΟΔΟΣΗ της έκτασης των «δασικών» και των κατασκευών που υπάρχουν σ΄αυτόν το χώρο, στο δήμο μας.

13. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ εργοστασίου ξυλείας σε σωστές βάσεις και με νέα δεδομένα.

 

Ειδικά τονίστηκε από τον κ. Δήμαρχο το έργο της αντικατάστασης του επικίνδυνου παλαιού δικτύου ύδρευσης αμιαντοσωλήνων, όπως και η μετατροπή σε μόνιμη της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Για το θέμα της Μητρόπολης ωστόσο δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την άποψη των βουλευτών, μια που η επικεφαλής της τρίτης παράταξης της ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Καλαμπάκας, κ. Πέρυ Χαρτοπούλου, που συνόδευε τους βουλευτές, παρενέβη για να πει ότι και αυτό το θέμα είναι όπως τα υπόλοιπα των υπηρεσιών της Καλαμπάκας.

Οι τρεις βουλευτές άκουσαν με προσοχή τον Δήμαρχο και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν τον Δήμο Καλαμπάκας. Επιπλέον, ο κ. Σιμορέλης συμπλήρωσε ότι λύση πρέπει να βρεθεί και για το Εργοστάσιο Ξυλείας της Καλαμπάκας που είναι σε ύφεση.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
{gallery}SINANHS_SYNANTHSEIS/SYRIZA-VOYLEFTES_13-2-2015:::0:0{/gallery}

 

 

{loadposition mypos1}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

www.physionatsis.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ανακοίνωση του ΚΔΑΠ “Το Αερόστατο των Μετεώρων” για τις αιτήσεις για εγγραφή σε ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

▶️ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΔΑΠ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 17/7 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 5/8. ❗️Εάν επιθυμείτε μπορούμε να αναλάβουμε εμείς να κάνουμε την αίτηση για εσάς εντελώς δωρεάν❗️ Για οποιαδήποτε βοήθεια στην αίτηση ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: ☎ 24320-77609 📱 6970408234 📧 [email protected] Θα μας βρείτε📍Θ.Οικονόμου 13 ( Πρώην...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...